Φορείς τηλεοπτικής αγοράς: Αντιδεοντολογική η επίθεση εναντίον εταιρίας μέτρησης τηλεθέασης

Τι αναφέρει η κοινή ανακοίνωση

Προσπάθεια δημιουργίας κρίσης και εντυπώσεων εντοπίζουν οι φορείς που δραστηριοποιούνται στην τηλεοπτική αγορά και τη διαφήμιση στις προσπάθειες συγκεκριμένου τηλεοπτικού σταθμού να αμφισβητήσει τις μετρήσεις τηλεθέασης.

Σε κοινή ανακοίνωση τους η Ένωση Ιδιωτικών τηλεοπτικών σταθμών Εθνικής Εμβέλειας, ο Σύνδεσμος Διαφημιζομένων, η Ένωση Διαφημιστικών Εταιριών Ελλάδας και ο Σύλλογος Εταιριών Δημοσκόπησης και Έρευνας Αγοράς αναφέρουν: «Η έρευνα ραδιοτηλεοπτικής αγοράς, υφίσταται εδώ και αρκετό καιρό μια κλιμακούμενη επίθεση από παρουσιαστές εκπομπών συγκεκριμένου τηλεοπτικού σταθμού. Χαρακτηριστικό αυτής της επίθεσης είναι η αντιδεοντολογική πρακτική της, καθώς δεν αξιοποιούνται οι ελεγκτικοί μηχανισμοί που έχουν συστήσει όλοι οι φορεί και στους οποίους κάθε ενδιαφερόμενος μπορεί να απευθυνθεί».

 

Οι φορείς της τηλεοπτικής αγοράς και της διαφήμισης επισημαίνουν ότι ενδιαφέρονται άμεσα για την ακρίβεια και την αξιοπιστία των αποτελεσμάτων της έρευνας τηλεθέασης τονίζοντας ότι: «Αθέμιτες προσπάθειες αμφισβήτησης ενός τέτοιου εργαλείου μέτρησης της τηλεθέασης είναι σε θέση να επιφέρουν ανυπολόγιστη ζημιά στην αγορά… Η έρευνα έχει ελεγχθεί κατ' επανάληψη τόσο από εξειδικευμένους ελεγκτές όσο και από τη Δικαιοσύνη».

Σύμφωνα με την ανακοίνωση των φορέων οι παρουσιαστές του τηλεοπτικού σταθμού αναληθώς ότι, με αφορμή μήνυση που υποβλήθηκε, διατάχθηκε η αυτόφωρη διαδικασία και  συνελήφθησαν οι νόμιμοι εκπρόσωποι της εταιρίας.

Και καταλήγουν: «Η προσπάθεια δημιουργίας κρίσης και εντυπώσεων με αθέμιτο τρόπο, σε θέματα ευαίσθητα για το σύνολο της αγοράς επικοινωνίας και για το ευρύ κοινό δεν είναι ούτε δεοντολογική, ούτε εποικοδομητική». 

Επισημαίνεται ακόμα ότι οι φορείς της αγοράς είναι ανοιχτοί και χωρίς δεσμεύσεις προς οποιονδήποτε θα ενδιαφερόταν να δραστηριοποιηθεί στις μετρήσεις τηλεθέασης. 

Δείτε το βίντεο…

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top