Πάνος Μεταξόπουλος στο star.gr: Πρέπει να σταματήσει αυτό το ταμπού με τους άντρες χορευτές

Όσα μας αποκάλυψε ο χορογράφος

Πάνος Μεταξόπουλος στο star.gr: Πρέπει να σταματήσει αυτό το ταμπού με τους άντρες χορευτές

Πέρασε από τον πρώτο κύκλο του «So You Think You Can Dance» και δεν θα μπορούσε να λείπει και από τον δεύτερο – που επιστρέφει στους τηλεοπτικούς μας δέκτες 10 χρόνια μετά -, μιας και είναι ο πλέον ειδήμων του είδους!

Ο Πάνος Μεταξόπουλος είναι ένας από τους 5 κριτές του σόου χορού που θα ξεκινήσει μέσα από τη συχνότητα του ΑΝΤ1 στις 21 Απριλίου και θα τον δούμε σε ρόλο κριτή.

Το star.gr συνάντησε τον καταξιωμένο χορογράφο στην συνέντευξη τύπου που έδωσαν όλοι οι συντελεστές του σόου στο Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος» και μίλησε μαζί του για όσα περιμένουμε να δούμε στις οθόνες μας μέσα από το σόου, αλλά και από τον ίδιο.

 

«Υπάρχουν παιδιά που διψάνε να κάνουν κάτι σε αυτή τη ζωή και δεν τους δίνετε η δυνατότητα. Υπάρχουν παιδιά σε απομακρυσμένες περιοχές δεν έχουν ό,τι έχουμε στην Αθήνα ή στην Θεσσαλονίκη και θέλουν να κάνουν πράγματα και δεν μπορούν. Αυτή η εκπομπή έχει τη δύναμη να βοηθήσει πολλά παιδιά. Όχι μόνο το νικητή. Δεν σου κρύβω ότι δεν είμαι ποτέ με τον νικητή, είμαι πάντα με τον χαμένο. Αυτός με ενδιαφέρει γιατί συνήθως ο νικητής δεν καταλαβαίνει γιατί νίκησε, ενώ ο χαμένος όταν θα χάσει θα κάτσει και θα αναλογιστεί τι τον οδήγησε στην ‘ήττα’», είπε αρχικά και συνέχισε: «Μου αρέσει πολύ που ο χορός θα μπει πάλι μέσα στα σπίτια. Ό,τι έχει να κάνει με τον χορό με ενδιαφέρει και μου αρέσει. Μπορεί να έχουμε γεμίσει ριάλιτι, αλλά δεν μπορώ να κρίνω τι κάνουν οι άλλοι. Εγώ κοιτάζω αυτό που κάνω εγώ, αυτή είναι η δουλειά μου, την κάνω τόσα χρόνια, έχω πάθος για αυτό που κάνω, δεν το κάνω για να το κάνω. Όταν μου έγινε η πρόταση είπα μόνος μου και να μη λάβω μέρος ενεργά, θέλω να βοηθήσω από τη μεριά μου. Δεν με ενδιέφερε να είμαι σε επιτροπή ή να είμαι δάσκαλος. Απλά θέλω ο χορός να μπει μέσα στα σπίτια, τα παιδιά να συνειδητοποιήσουν την αξία του και οι γονείς».

Μάλιστα, μας αποκάλυψε ότι θα δούμε πολλά αγόρια και εκείνος θέλει «να φύγει αυτό το ταμπού. Τα αγόρια που θα δείτε στην εκπομπή είναι πολλά και καλά! Όλα τα αγόρια θα μας βγάλουν την ιστορία τους, τα περισσότερα είχαν πρόβλημα στο σχολείο. Τους κορόιδευαν οι συμμαθητές τους, αλλά μετά τα αγόρια αυτά γίναν η σημαία του σχολείου. Το θέμα είναι ο καθένας να ορθώσει το ύψος του στη δυσκολία. Στα εύκολα όλοι μια χαρά είμαστε! Δίνουμε πολλά μαθήματα ζωής μέσα από το σόου, αλήθεια το πιστεύω».

Όσο για το τι ήταν το πιο… περίεργο που είδε στις οντισιόν; «Υπήρχαν πολλά περίεργα!  Υπήρχαν, όμως και παιδιά που χορέψαν έτσι που έμεινα έκπληκτος με το πόσο καλά μπορεί ένας χορευτής να χορέψει. Τρομερό, επίσης, είναι ότι είδαμε κάθε είδος χορού και απορώ τι θα γίνει στην επόμενη φάση, γιατί είναι πολλά τα παιδιά που διαγωνίστηκαν σε πολλά είδη. Και θα πρέπει να συγκρίνεις χορευτή που κάνει χιπ χοπ με χορευτή που κάνει σύγχρονο. Και όλο αυτό είναι πάρα πολύ δύσκολο».

Η επόμενη φάση κατά την οποία από τα 100 παιδιά θα πρέπει να επιλεγούν οι 20 που θα παρουσιαστούν μπροστά στο τηλεοπτικό κοινό «είναι η πιο δύσκολη, αλλά και αυτή που έχει το μεγαλύτερο ενδιαφέρον. Το πιο ωραίο κομμάτι του Dance».

Κλείνοντας τον ρωτήσαμε κάτι που λίγο πολύ όλοι έχουμε σκεφτεί: «Και μετά; Τι καριέρα μπορεί να κάνει ένας χορευτής στην Ελλάδα;». «Δεν ξέρω τι καριέρα μπορεί να κάνει ένας χορευτής στην Ελλάδα. Αυτό που ξέρω είναι ότι εγώ σαν χορευτής πολύ δύσκολα έβρισκα μέρος να χορέψω, αλλά αυτό που βλέπω είναι ότι τώρα πολλά νέα παιδιά μαζεύονται, φτιάχνουν ομάδες, χορεύουν! Ο χορός και ειδικά ο σύγχρονος έχει αναπτυχθεί πάρα πολύ στη χώρα μας, γίνονται συνέχεια παραστάσεις και δίνεται η ευκαιρία στα νέα ταλέντα να ενταχθούν σε αυτές τις ομάδες, αλλά και μόνοι τους να δημιουργήσουν νέες ομάδες». Μάλιστα, όπως αποκάλυψε στο star.gr, «έχουμε πολύ ιδιαίτερα παιδιά και έχω ήδη ξεχωρίσει κάποια με τα οποία θέλω στην πορεία να συνεργαστώ!».

 

Συνέντευξη στην Κάσσι Φιλιππιτζή

email: k.filippitzi@star.gr

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top