Μια ελληνική ταινία φέρεται να μιμήθηκε ο μανιακός δολοφόνων οδηγών ταξί της Κηφισιάς. Ο δημιουργός της αποφάσισε σήμερα να την αποσύρει στον απόηχο των καταγγελιών που έγιναν!

Πέντε δολοφονίες. Ένας καθηγητής εγκληματολογίας, αναλαμβάνει να λύσει το μυστήριο που κρύβεται πίσω από τους πέντε φόνους, οι οποίοι συνδέονται μεταξύ τους.... Αυτή είναι η πλοκή της ταινίας «Έτερος εγώ» που φέρεται να ενέπνευσε τον μανιακό δολοφόνο ταξιτζήδων στην Κηφισιά.

Αρχές Φλεβάρη, παρουσιάστηκε σε κεντρικό κινηματογράφο της Αθήνας η ταινία. Ακολούθησε συζήτηση μεταξύ των συντελεστών και του κοινού. Τότε ήταν που ένας νεαρός άνδρας -η περιγραφή του οποίου ταιριάζει με αυτήν του μανιακού δράστη- ρώτησε τον σκηνοθέτη της ταινίας:

«Σας πέρασε ποτέ από το μυαλό όταν γράφατε το σενάριο, πως θα μπορούσε να εμπνεύσει κάποιον να κάνει κάτι αντίστοιχο στην πραγματική ζωή;».

«Του απάντησα πως όχι, κάτι τέτοιο δεν πέρασε από το μυαλό μου όταν έγραφα το σενάριο, διότι δεν κάνω ρεπορτάζ. Κάνω μυθοπλασία. Αυτό που εξήγησα στον άνθρωπο που έθεσε την ερώτηση,  είναι πως μπορεί η πραγματική ζωή με τη μυθοπλασία να μοιάζουν σε πολλά σημεία, αλλά επί της ουσίας είναι δύο παράλληλοι δρόμοι,  οι οποίοι δεν συναντιούνται ποτέ» δήλωσε ο Σωτήρης Τσαφούλιας.

Όταν πήρε την απάντησή του, ο μελαχρινός άνδρας αποχώρησε διακριτικά από τον κινηματογράφο.

Σήμερα, ο σκηνοθέτης και σεναριογράφος της ταινίας, Σωτήρης Τσαφούλιας, απέσυρε την ταινία από τους κινηματογράφους.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Σωτήρη Τσαφούλια:

«Υπό το φως των τελευταίων εξελίξεων, αποφάσισα να αποσύρω την ταινία από τους κινηματογράφους, όχι φυσικά διότι αναγνωρίζω κάποια σύνδεσή της με τον δράστη της Κηφισιάς -άλλωστε, όπως δήλωσα, η πραγματική ζωή και η μυθοπλασία είναι δυο δρόμοι παράλληλοι που δεν συναντιούνται ποτέ- αλλά προκειμένου να μην παρεξηγηθούν οι προθέσεις οι δικές μου και των συνεργατών μου στην προσπάθειά μας να συνδράμουμε στις έρευνες».