Αλήθεια ή δικαιολογία; ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΗΣ του Star Trek παίρνει κάνναβη για να γίνει καλά!

Ο λόγος για τον «Κάπτεν Πικάρντ»

Αλήθεια ή δικαιολογία; ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΗΣ του Star Trek παίρνει κάνναβη για να γίνει καλά!

Πάσχει από παραμορφωτική αρθρίτιδα και λέει ότι η κάνναβη είναι για εκείνον γιατρικό. Ο «Κάπτεν Πικάρντ» της διάσημης τηλεοπτικής σειράς «Σταρ Τρεκ» αποκάλυψε ότι χρησιμοποιεί προϊόντα κάνναβης, σπρέι, αλοιφές και χάπια, τα οποία και προμηθεύεται νόμιμα γιατί του απαλύνουν τον πόνο!

Ο κατά κόσμον σερ Πάτρικ Στιούαρτ πριν από δύο χρόνια επισκέφτηκε γιατρό στο Λος Άντζελες, που του πρότεινε να χρησιμοποιήσει την κάνναβη.

«Πριν από δύο χρόνια στο Λος Άντζελες με εξέτασε ένας γιατρός και μου έδωσε ένα σημείωμα για να μπορώ να αγοράζω νόμιμα από ένα εξουσιοδοτημένο κατάστημα προϊόντα με βάση την κάνναβη, τα οποία μου είπε ότι θα με βοηθήσουν στην οστεοαρθρίτιδα που έχω και στα δύο χέρια», δήλωσε ο 76χρονος ηθοποιός.

Ο Βρετανός ηθοποιός είπε ακόμα ότι η ασθένεια είναι κληρονομική, καθώς από την ίδια νόσο έπασχε και η μητέρα του. «Αγόρασα μία αλοιφή, σπρέι και χάπια. Η αλοιφή, ενώ βοηθάει στους πόνους είναι πολύ λιπαρή και είναι δύσκολο να τη χρησιμοποιείς κατά τη διάρκεια της ημέρα. Όμως, το βράδυ βοηθάει πολύ στη μείωση του πόνου για να μπορείς να κοιμηθείς καλύτερα», είπε.

Και συμπλήρωσε ότι το σπρέι είναι πιο εύχρηστο και το χρησιμοποιεί πολλές φορές την ημέρα ψεκάζοντας τις αρθρώσεις των δακτύλων του. «Το σπρέι εξατμίζεται και αφήνει ξερά τα χέρια, αφήνει όμως και μία μικρή αίσθηση καψίματος ή φαγούρα, η οποία δεν είναι πάντως δυσάρεστη», δήλωσε ο ηθοποιός και πρόσθεσε ότι «πιστεύω ότι η αλοιφή και το σπρέι έχουν μειώσει σημαντικά την ακαμψία και τον πόνο στα χέρια μου. Μπορώ να σφίξω τις γροθιές μου κάτι που δεν μπορούσα να κάνω πριν αρχίσω τη θεραπεία μου».

Όπως εξήγησε ο ηθοποιός η αγωγή που χρησιμοποιούσε με χημικά φάρμακα είχε πολλές παρενέργειες και η μακροχρόνια χρήση των χαπιών θα μπορούσε να του προκαλέσει ζημιά στο ήπαρ, αλλά και στομαχική παλινδρόμηση.

«Ως αποτέλεσμα αυτής της εμπειρίας ήταν να γίνω θερμός υποστηρικτής του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης που αναπτύσσουν ένα ερευνητικό πρόγραμμα για τη χρήση της θεραπευτικής κάνναβης. Πιστεύω ότι αυτό το ερευνητικό πρόγραμμα μπορεί να ωφελήσει ανθρώπους σαν κι εμένα».

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top