Σαλίνα Γαβαλά στο star.gr: H vocal coach του X Factor σχολιάζει τα "αντίπαλα" Voice και Rising Star

Όλα όσα αποκάλυψε για τα νέα της επαγγελματικά βήματα

Έγινε πιο γνωστή στο ευρύ κοινό ως καθηγήτρια φωνητικής στην ομάδα του Γιώργου Θεοφάνους στην περσινή σεζόν του X Factor, αλλά η Σαλίνα Γαβαλα μετράει πορεία χρόνων όχι μόνο στη μουσική βιομηχανία, αλλά στα ευρύτερα καλλιτεχνικά δρώμενα!

Η τραγουδίστρια που ήταν vocal coach στην ομάδα που ανέδειξε τον νικητή του μουσικού show, Ανδρέα Λέοντα, έχει σίγουρα πολλά να κάνει ακόμα στο χώρο της. Και για την ώρα έχει και πολλά να πει!

Μιλώντας στο star.gr, η Σαλίνα δεν μίλησε μόνο για το νέο της single από την Feelgood με τίτλο «Προσωρινή Αμνησία» σε μουσική του Νίκου Αντύπα και στίχους της Sunny Μπαλτζή, αλλα και για τη ζωή της που μόνο συνηθισμένη δεν τη λες, το «μοίρασμά» της ανάμεσα σε Ελλάδα και Κύπρο – από όπου κατάγεται -, τα όνειρά της, ακόμα και για το X Factor, το Voice και το Rising Star.

«Είχα ξεκινήσει από θέατρο, ηθοποιός ήμουν. Είναι τα τελευταία 6 χρόνια που έχω κάνει τη στροφή στο τραγούδι. Όλα είναι συγγενικά μεταξύ τους. Είμαι καλλιτέχνης. Και στην εποχή που ζούμε ένας καλλιτέχνης κάνει πολλά πράγματα. Εκφράζεται άλλωστε με διαφορετικούς και πολλούς τρόπους», είπε κάνοντας μια μικρή εισαγωγή για το ποια είναι και από πού… μας έρχεται!

Μέσα από όλη αυτή την αναζήτηση στα διάφορα είδη, η Σαλίνα έχει ανακαλύψει για εκείνη ότι «συνεχώς εξελισσόμαστε, ανακαλύπτουμε πτυχές του εαυτού μας. Είμαι άλλος άνθρωπος από αυτόν που ξεκίνησε πριν από κάποια χρόνια. Ήμουν πιο εσωστρεφής, πιο ντροπαλή. Σιγά – σιγά έχω μάθει με τα χρόνια, πλέον δε λέω ΄ποτέ’, έχω μάθει να γίνομαι πιο δυνατή. Να διατηρώ την ευαισθησία, αλλά και τον δυναμισμό παράλληλα». Μάλιστα, υπάρχουν και «κομμάτια» της που ανακάλυψε και δεν πίστευε ότι θα μπορούσε να κάνει, ότι θα μπορούσε να ζήσει. «Όλα στην αρχή φαίνονται άπιαστα, αλλά τελικά… Και το να πάω να ζήσω σε άλλη χώρα, γιατί ήμουν Αμερική ένα διάστημα, έλεγα σιγά εγώ που θα το κάνω. Έχω βάλει πολλούς στόχους και έχω ξεπεράσει τον εαυτό μου! Ακόμα και το τραγούδι δεν ήταν κάτι που προγραμμάτισα. Ήμουν ηθοποιός του μιούζικαλ κυρίως, αλλά ήρθε έτσι ομαλά και με κέρδισε. Δεν χτύπησα πόρτες». Οι αλλαγές αν και δεν τις αρέσουν, τελικά τις κάνει και δη στον επαγγελματικό τομέα κα το αποδίδει στο ότι είναι «ανήσυχο πνεύμα, όπως όλοι οι καλλιτέχνες».

 

Όσο για το αν εκείνη έχει καταφέρει να αποκτήσει «προσωρινή αμνησία» στη δική της ζωή, όπως λέει και το νέο της κομμάτι; «Είναι πολύ βασικό να καταφέρνεις να το κάνεις αυτό! Προσπαθώ κάθε τόσο. Το κάνεις και σε καινούργιες σχέσεις, ξεχνώντας ότι έχεις ζήσει παλιά, αλλά και στην τέχνη το έχεις ανάγκη. Πρέπει να ξεκινάς ανακαλύπτοντας όλα από την αρχή, να έχεις φρέσκια ματιά. Να μην είσαι από την αρχή αρνητικός. Άφησα πίσω πράγματα και στη δουλειά που δεν πήγαν όπως ήθελα και ξεκίνησα από την αρχή. Σε νέα εταιρεία, με νέους συνεργάτες».

Έχει βλέψεις ακόμα και για τον διαγωνισμό της Eurovision! «Η δική μου ένσταση από πέρυσι ήταν γιατί να γίνεται απευθείας ανάθεση και όχι ένας τελικός; Όχι ότι δεν είναι καλή η Demy. Γιατί να είναι όλα προκαθορισμένα και να μην αποφασίσει ο κόσμος;», είπε και συνέχισε: «Με ενοχλεί γενικά το αποφασίζω και διατάζω. Μακάρι να κερδίσουμε, εννοείται! Αλλά σε όλα τα επίπεδα δεν μου αρέσει όταν επιβάλλουν. Καλύτερα να υπάρχει διαφάνεια».

Συζητώντας μαζί της, δεν θα μπορούσαμε να μην τη ρωτήσουμε και για την εμπειρία της στο περσινό X Factor, αλλά και για το αν θα τη δούμε στο νέο κύκλο του μουσικού talent show που αναμένεται να δούμε άμεσα στους τηλεοπτικούς μας δέκτες. «Ήμασταν νομίζω διπλά νικητές πέρυσι! Είχε πολύ ενδιαφέρον σαν εμπειρία. Και τα παιδιά ήταν ταλαντούχα, ήταν σαν πενταήμερη για μένα. Αλλά και ένα μεγάλο σχολείο. Εξοντωτικό μεν, αλλά έμαθα πολλά! Με βοήθησαν και οι σπουδές μου στη θεατρολογία πολύ, στο πώς να προσεγγίζω τα παιδιά», ενώ όταν τη ρωτήσαμε αν θα πάει και φέτος… «πενταήμερη», η Σαλίνα απάντησε: «Θα ήθελα, αλλά θέλω χρόνο για τα… δικά μου. Τα είχα αφήσει στην άκρη λόγω του ρόλου μου εκεί. Υπάρχει θετικό κλίμα και από την πλευρά τους και μένει να δούμε αν θα ‘ταιριάξει’ χρονικά».

Και μιας και «εμπλέκεται» σε talent show, της ζητήσαμε να σχολιάσει και τα «αντίπαλα» Rising Star και Voice: «Μου αρέσει πολύ το Voice φέτος. Απόλαυσα τον Μουζουράκη, είναι πολύπλευρη προσωπικότητα. Αν ήμουν νέα τραγουδίστρια, θα διάλεγα να πήγαινα στην ομάδα του για την τρέλα του και την ενέργειά του και το χιούμορ του! Έδωσε άλλη πνοή στο σόου. Το Rising δεν το έχω παρακολουθήσει τόσο, δεν με τράβηξε πολύ σαν διαδικασία. Τη βρήκα λίγο βαρετή από ένα σημείο και μετά… ίσως και να αλλάξει, θα δούμε!».

Αν είχε κάποια υπερδύναμη, θα ήθελε να μπορεί να «διαβάζω τις σκέψεις των άλλων! Θα με γλίτωνε από πολλά λάθη και πληγές!», είπε γελώντας και εξήγησε: «Δεν ξέρω αν θα το άντεχα, αλλά θα το συνήθιζα. Θα προσπαθούσα να το γυρίσω υπέρ μου!».

Ανάμεσα στα όσα θα ήθελε να αλλάξει στον εαυτό της είναι «η τελειομανία μου. Θα ήθελα να μην είμαι τόσο, γιατί τελικά βασανίζω τον εαυτό μου! Τα θέλω όλα στην εντέλεια και ποτέ δεν είναι. Θα ήθελα να έχω και περισσότερο τσαμπουκά, θράσος, που δεν έχω. Για να διεκδικώ πράγματα. Προπαθώ, τα δουλεύω με τον εαυτό μου!».

Το τατουάζ που έχει στο κορμί της είναι και το μότο της! «Αν θέλεις, μπορείς! Τα έχω γράψει στα γαλλικά. Και προσπαθώ να το τηρώ, να σκέφτομαι θετικά για να το ακολουθώ! Διαβάζω πολύ τώρα τελευταία για θετική σκέψη, για διαλογισμό. Με έχει βοηθήσει, αλλά είναι σαν το γυμναστήριο, για το μυαλό όμως. Πρέπει να το κάνεις καθημερινά για να έχεις αποτέλεσμα, αλλιώς αν το αφήνεις, σε αφήνει και αυτό».

Όποιος σαγηνεύτηκε από τα λόγια της θέλει να «πάθει» το ίδιο και από τη φωνή της, μπορεί να την απολαύσει στις εμφανίσεις που κάνει στο πλευρό του Βασίλη Λέκκα με τίτλο Film Noir, που θα συνεχιστούν το επόμενο χρονικό διάστημα τόσο σε Αθήνα, όσο και σε Κύπρο.

 

Συνέντευξη στην Κάσσι Φιλιππιτζή

email: k.filippitzi@star.gr

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top