Με ένα άκρως συγκινητικό τρόπο αποχαιρέτησαν τον Λουκιανό Κηλαηδόνη, ο Γιώργος Παπαδάκης και ο Τάσος Αρνιακός, τραγουδώντας μαζί ένα τραγούδι του Μανώλη Μητσιά στο οποίο την μουσική είχε γράψει ο Λουκιανός.

Η εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» ξεκίνησε με ένα βίντεο με εικόνες της ζωής του Λουκιανού Κηλαηδόνη και τα «Θερινά Σινεμά», ενώ ο Γιώργος Παπαδάκης ανέφερε: «Αντίο φίλε…  Λουκιανός Κηλαηδόνης, που συνοδεύει διαφορετικές γενιές και διαφορετικές ηλικίες, ας μου επιτραπεί να πω τα χρόνια της εφηβείας μου, το πάρτι στη Βουλιαγμένη που χάλασε το σολεξακι όταν γύριζα και το παράτησα και γύρισα με τα πόδια και μετά έκανα 10 μέρες για να το βρω. Εκείνο το πάρτι της αθωότητας μας τον Ιούλιο του 1983. Ο Λουκιανός Κηλαηδόνης με ένα πιάνο, με μια γλυκύτητα, με μια αγνότητα που μέσα από έναν απλό καθημερινό στίχο μας έδινε τη γλυκύτητα της εποχής και με ιδιαίτερα καυστικό τρόπο και ιδιαίτερα γλυκό τρόπο.

Αφήνει ένα κενό ο Λουκιανός των εφηβικών μας χρόνων, ο Λουκιανός των υπέροχων στιγμών που μας έχει προσφέρει. Να συλλυπηθούμε την Άννα Βαγενά, τη γυναίκα του. Έτσι είναι η ζωή. Ο καλύτερος τρόπος για να θυμάσαι τους ανθρώπους που φεύγουν είναι να ελπίζεις και να έχεις χαμόγελο».

Λίγο αργότερα και ενώ είχε σε ζωντανή σύνδεση τον Τάσο Αρνιακό αναφέρθηκε και πάλι στον γνωστό καλλιτέχνη, με τον μετεωρολόγο να σχολιάζει:«Ο Λουκιανός κατάφερε να εκφράσει πολλές γνώμες της εποχής εκείνης και όχι μόνο με το ρομαντικό στυλ, είχε εκφράσει και οικονομικές απόψεις οι οποίες βρίσκονται μπροστά μας αυτή τη στιγμή, είχε εκφράσει το άγχος της εποχής με το θα κοιμηθώ νωρίς, θα παρκάρω νωρίς και είχε εκφράσει επίσης και το ρομαντισμό, το αγιόκλιμα και τα γιασεμιά που σιγά σιγά χάθηκαν στα θερινά σινεμά. Θέλω να πω ότι συντρόφευσε τη ζωή μας και όπως καταλαβαίνεις είμαι πολύ συγκινημένος σήμερα γιατί ένα μεγάλο κομμάτι της νιότης μας φεύγει μαζί του».

Δείτε το βίντεο...

Διαβάστε επίσης:

ΘΡΗΝΟΣ! Πέθανε ο μουσικοσυνθέτης Λουκιανός Κηλαηδόνης

Η παρακαταθήκη του Λουκιανού Κηλαηδόνη! Αυτά είναι 10+1 από τα δημοφιλέστερα τραγούδια του

Ο Μανώλης Μητσιάς αποχαιρετά τον Κηλαηδόνη: Θα μου λείψει πάρα πολύ! Όλη μου η νιότη είναι σημαδεμένη από τον Λουκιανό

Θλίψη για τον θάνατο του Λουκιανού Κηλαηδόνη-Τι αναφέρει το ιατρικό ανακοινωθέν

«Φεύγοντας, με βρήκαν τα νέα»: Tι έμαθε ο Τζανακόπουλος μετά το briefing και στενοχωρήθηκε;

Η απίθανη ΑΓΝΩΣΤΗ ιστορία για το «Πάρτι στη Βουλιαγμένη» του Κηλαηδόνη-Μάζεψε 70.000 άτομα και άφησε εποχή!

Tags: