Απορρίφθηκε από τον πρόεδρο υπηρεσίας του πρωτοδικείου Αθηνών, το αίτημα των εργαζομένων και των συνδικαλιστικών φορέων (ΕΣΗΕΑ) του Τύπου που ζητούσαν να επιτραπεί να μείνει ανοικτός συγκεκριμένος λογαριασμός του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Λαμπράκη για πληρωμή κάποιων χρημάτων στους εργαζόμενους, προκειμένου να συνεχίσουν τη λειτουργία των εντύπων και λοιπών δραστηριοτήτων του Οργανισμού.

Η απόφαση του δικαστηρίου διατάσσει- κάνοντας δεκτό αίτημα των 4 πιστωτριών τραπεζών του ΔΟΛ να παραμείνει Αμετάβλητη η περιουσιακή κατάσταση του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Λαμπράκη ( ΔΟΛ) έως ότου δρομολογηθεί από τις τράπεζες η διαδικασία της εκκαθάρισής του.

Πρόκειται, όπως εκτιμάται για μια δυσάρεστη απόφαση για το μέλλον των 500 εργαζομένων και του δημοσιογραφικού οργανισμού Λαμπράκη (Βήμα- Νέα κλπ) .

Κι αυτό γιατί μεν έγινε δεκτή η αίτηση προσωρινής διαταγής των 4 τραπεζών ενώπιον του προέδρου υπηρεσίας του Πρωτοδικείου Αθηνών για τη μη μεταβολή της περιουσίας του Οργανισμού («ομπρέλα» προστασίας από τους υπόλοιπους πιστωτές που μπορούν να διεκδικήσουν εκποίηση περιουσίας για να εισπράξουν τα οφειλόμενα), τουλάχιστον μέχρι τις 3 Μαρτίου οπότε έχει προσδιοριστεί η εκδίκαση της κύριας αίτησης τους για να τεθεί η επιχείρηση υπό καθεστώς ειδικής διαχείρισης, με βάσει το νόμο Δένδια.

Όμως απορρίφθηκε η μοναδική - μέχρι στιγμής- πρόταση διέξοδος για να κρατηθούν στη ζωή τα έντυπα που ήταν να εξαιρεθεί από τη δέσμευση ένας συγκεκριμένος τραπεζικός λογαριασμός στον οποίο κατατίθενται οι εισπράξεις από τις κυκλοφορίες και τα κέρδη των εντύπων.

Με δεδομένο ότι είναι απλήρωτοι επί 7 μήνες αυτός θα ήταν ο μόνος τρόπος να πάρουν ένα μέρος των χρημάτων τους και να συνεχίσουν να εργάζονται ώστε να παραμείνουν ζωντανά τα έντυπα, κάτι που θεωρείται ο μόνος δρόμος ώστε να υπάρξει ομαλή μετάβαση στη διαδικασία ειδικής διαχείρισης που θα ταχθεί ο οργανισμός.  

 

Tags: