Ο 4ος και τελευταίος συγκλονιστικός κύκλος της δραματικής σειράς Μαύρο Τριαντάφυλλο κάνει πρεμιέρα στο Star  τη Δευτέρα 30 Ιανουαρίου (Δευτέρα έως Παρασκευή στις 08:00 – 10:00).

Τι γίνεται όταν ο έρωτας έρχεται αντιμέτωπος με τα ήθη, τα έθιμα και τις οικογενειακές παραδόσεις;

Η διπλή ζωή ενός άντρα, τυλιγμένη σε έναν ιστό από ψέματα και συνωμοσίες, γίνεται το μαύρο τριαντάφυλλο στην καρδιά της αγαπημένης του.

Η Εμπρού είναι μια όμορφη γυναίκα, παντρεμένη με τον γοητευτικό Μουράτ. Ζουν στην Κωνσταντινούπολη, ευτυχισμένοι με τις δυο τους κόρες, την Άντα και τη Μάγια και τον μικρό τους γιο.

Ο Μουράτ είναι πλούσιος αλλά προέρχεται από μια συντηρητική, παραδοσιακή οικογένεια, που ζει στη νοτιοανατολική πλευρά της Τουρκίας.  Αφήνει πίσω του το καταπιεστικό αυτό περιβάλλον για να ζήσει μια μοντέρνα ζωή με τη γυναίκα και τα παιδιά του. Όταν όμως οι επιχειρήσεις του δεν πάνε καλά και αντιμετωπίζει οικονομικά προβλήματα, ο Μουράτ αποφασίζει να επιστρέψει στη γενέτειρα του και να ζητήσει λεφτά από τον μεγαλύτερο αδελφό του, τον Κεντάλ.

Ο Μουράτ έχει διπλή ζωή, μια εντελώς διαφορετική ζωή από αυτή, που ζει στην Κωνσταντινούπολη.  Έχει μια ακόμα γυναίκα, τη Ναρίν, με την οποία είναι παντρεμένος μόνο  με θρησκευτικό γάμο, που δεν τον αναγνωρίζει το κράτος. Μαζί της έχει και έναν γιο, τον Μπαράν. Η Ναρίν είναι συγγενής του Μουράτ και για αυτό τον λόγο η οικογένεια τη θεωρεί πραγματική τους νύφη.  Η οικογένεια δεν επιθυμεί ο Μουράτ να εγκαταλείψει τη Ναρίν και για αυτό τον λόγο, εκείνος τους επισκέπτεται μια φορά κάθε μήνα. Όμως ο Μουράτ κρατάει κρυφό από την νόμιμη σύζυγό του Εμπρού και τα παιδιά τους, αυτό το κομμάτι της ζωής του.

Υπάρχει όμως ένα ακόμα μυστικό, το οποίο επηρεάζει τη ζωή της Ναρίν αλλά και της Εμπρού στον ίδιο βαθμό.  Πριν από χρόνια, όταν ο Μουράτ παντρεύτηκε την Εμπρού, απέκτησαν ένα μωρό, ένα αγοράκι. Η Εμπρού δεν πηρέ ποτέ στην αγκαλιά της αυτό το παιδί γιατί της είπαν πως πέθανε αλλά στην πραγματικότητα ο Μουράτ πήρε το παιδί και το έδωσε στη Ναρίν επειδή εκείνη δεν μπορούσε να κάνει παιδιά. Το παιδί πήρε το όνομα Μπαράν και μεγάλωσε από τη Ναρίν χωρίς ποτέ να γνωρίσει την αληθινή του μητέρα.  Αυτό είναι ένα ακόμα επτασφράγιστο μυστικό.

Ο Μουράτ εξηγεί στον αδελφό του τη δύσκολη οικονομική του κατάσταση και ζητάει την κληρονομιά του από την οικογενειακή περιουσία για να ορθοποδήσει.  Επίσης του εξηγεί πως δεν επιθυμεί να συνεχίσει να λέει ψέματα στη γυναίκα του. Θέλει να πάρει τον γιο του, τον Μπαράν, στην Κωνσταντινούπολη και να αποκαλύψει σε όλους το φοβερό μυστικό, που για τόσα χρόνια τον στοιχειώνει.  Ο αδελφός του όμως δεν το δέχεται, δεν θέλει να του δώσει την κληρονομιά του και δεν θέλει να αφήσει τον Μπαράν να φύγει.  Γεμάτος οργή και μίσος, φτάνει στο σημείο να σκοτώσει τον αδελφό του, τον Μουράτ.

Η τραγωδία αυτή αλλάζει από τη μια στιγμή στην άλλη ριζικά τη ζωή της Εμπρού. Η ζωή της μετατρέπεται σε εφιάλτη όταν μαθαίνει ότι ο άντρας της πέθανε και ότι η οικονομική τους κατάσταση είναι άθλια, σε σημείο που να μην μπορεί πια να συντηρήσει την οικογένειά της. Μην έχοντας άλλη επιλογή, η Εμπρού αποφασίζει να μετακομίσει στη γενέτειρα του άντρα της. Προσπαθεί να κάνει μια νέα αρχή εκεί  και να ξαναγεννηθεί για να μπορέσει να σταθεί στα πόδια της σε μια μακρινή περιοχή για χάρη των παιδιών της.

Η ιστορία των μαύρων τριαντάφυλλων (Karagül). Των γυναικών, που γεννήθηκαν ξανά σε ξένα μέρη και που έζησαν σε πείσμα όλων όσων έλεγαν πως είναι αδύνατο να γίνει.Η ιστορία μια δυναμικής μητέρας, που προσπαθεί να μαζέψει τα κομμάτια της μετά τον θάνατο του άντρα της.

Στον 4ο κύκλο ένα – ένα, πια, τα μυστικά  αποκαλύπτονται. Όλοι προσπαθούν να συνειδητοποιήσουν τη νέα πραγματικότητα. Ο Μπαράν είναι γιος της Εμπρού. Η Ναρίν όμως δεν εγκαταλείπει το γιο της και η διεκδίκηση θα την οδηγήσει στα άκρα. Η Εμπρού ζητάει θέση στη ζωή του γιου, που της πήραν μέσα από την αγκαλιά της. Ο Μπαράν βρίσκεται μετέωρος ανάμεσα σε δύο γυναίκες, που διεκδικούν τη λέξη «μάνα».

Ο Κεντάλ πια έχει δείξει το αληθινό του πρόσωπο και έχει πολλά ανοιχτά μέτωπα. Η Καντριγιέ όμως έχει ακόμα ένα μεγάλο μυστικό, που αφορά τον Κεντάλ και θα βάλει φωτιά στην οικογένεια Σαμβέρντι.

Στο τέλος της ιστορίας, κάποιοι θα τιμωρηθούν σκληρά για τα λάθη τους, κάποιοι θα πληρώσουν άδικα τις επιλογές των άλλων, κάποιοι όμως θα δικαιωθούν και θα έχουν την ευκαιρία να νιώσουν την ευτυχία...

ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: Μουράτ Σαρατσόγλου, Γκιουνάι Γκιουνάιντιν

ΠΑΙΖΟΥΝ: Ετσέ Ουσλού, Οζλέμ Τσονκέρ, Μεσούτ Ακουστά, Μερτ Γιαζιτσιόγλου, Γιαβούζ Μπινγκόλ, Σερίφ Σεζέρ, Ιλάιντα Τσεβίκ, Αϊτσά Αϊτσίν Τουράν

Tags: