Ο Μουλόπουλος στην "Αυγή" για τον ΔΟΛ: «Πρέπει να υπάρξει πολιτική συμφωνία όλων των κομμάτων»

Τι δήλωσε στην εφημερίδα

Ο Μουλόπουλος στην "Αυγή" για τον ΔΟΛ: «Πρέπει να υπάρξει πολιτική συμφωνία όλων των κομμάτων»

Μετά την πολιτικοδημοσιογραφική θύελλα που ξέσπασε από την επιλογή να δοθούν τα ηνία της διάσωσης του ΔΟΛ στον Βασίλη Μουλόπουλο και την αποκλειστική του συνέντευξη την Τετάρτη στο star.gr, το κομματικό στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ,  μίλησε στην εφημερίδα "Αυγή", κομματική εφημερίδα του ΣΥΡΙΖΑ,  της οποίας είναι πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου, και ανέφερε σχετικά με τις εξελίξεις στο Συγκρότημα Λαμπράκη: «Για τον ΔΟΛ πρέπει να υπάρξει πολιτική συμφωνία όλων των κομμάτων».

Ο Β. Μουλόπουλος τόνισε ότι δεν «υπήρξε πολιτικός σχεδιασμός της κυβέρνησης πίσω από την τοποθέτησή του στο τιμόνι του ΔΟΛ» ενώ υπογράμμισε ότι το γεγονός είναι προσωπική του επιλογή, έπειτα από πρόσκληση του Στ. Ψυχάρη.

«Η λύση πρέπει να προέλθει από το πολιτικό σύστημα. Να συζητήσει και να αποφασίσει. Τα κόμματα μιλούσαν για πολυφωνία, για πλουραλισμό, για το ιστορικό συγκρότημα Τύπου που είναι θεσμός για τη δημοκρατία, μιλούσαν για τους 500 εργαζόμενους που κινδυνεύουν να μείνουν άνεργοι. Αν όλα αυτά τα εννοούσαν ας συμφωνήσουν να διασωθεί ο ΔΟΛ. Και όχι μόνον ο ΔΟΛ» ανέφερε.

«Ο ΔΟΛ δεν είναι παρά η κορυφή του παγόβουνου. Το επόμενο διάστημα αναμένεται ισχυρή κρίση στον Τύπο μετά και την κατάργηση του αγγελιόσημου, κινδυνεύουν όλες οι εφημερίδες», καθώς πολλές επιχειρήσεις αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα χρηματοδότησης, σημείωσε ο κ. Μουλόπουλος.

Σχολιάζοντας τις αντιδράσεις των κομμάτων, τους κάλεσε να αφήσουν τους ενδοιασμούς και να έρθουν να βοηθήσουν και επανέφερε πρόταση που διατυπώθηκε προ ημερών από τον διευθυντή του "Βήματος" Αντ. Καρακούση και αποτελεί πρόταση των εργαζομένων: «Πρέπει να βρεθεί τρόπος ώστε να μπορέσει να ξεπαγώσει ένας λογαριασμός, στον οποίο θα μπαίνουν τα έσοδα από τις πωλήσεις από το πρακτορείο διανομής. Σε πρώτη φάση, και έως ότου βρεθεί επενδυτής, ο λογαριασμός αυτός θα βοηθήσει ώστε να αποζημιώνονται οι εργαζόμενοι και να μην κλείσουν τα έντυπα, τα οποία καιροφυλακτούν κάποιοι σαν κοράκια να τα πάρουν για ένα κομμάτι ψωμί».

Στην ερώτηση, ωστόσο, εάν είναι διατεθειμένος να εφαρμόσει τις συνέπειες προγραμμάτων, όπως μειώσεις μισθών, περικοπή θέσεων εργασίας κλπ, ο Β. Μουλόπουλος δήλωσε,  ότι δεν πηγαίνει ως οικονομικός διευθυντής στον ΔΟΛ.

 «Θα έχω τον συντονισμό του δημοσιογραφικού, αυτό θα κάνω, για όσο χρειαστεί. Και είναι αμφίβολο εάν θα παραμείνω όταν αναλάβει ο νέος ιδιοκτήτης, έχει το δικαίωμα να μην με κρατήσει» τόνισε.    

Τέλος, σε ότι αφορά στις σφοδρές αντιδράσεις εργαζομένων του ΔΟΛ αναφορικά με μια αλλαγή "πολιτικής γραμμής" και το πώς θα διαχειριστεί κάτι τέτοιο, ο Β. Μουλόπουλος ισχυρίστηκε ότι αυτοί που αντιδρούν στις γενικές συνελεύσεις των εργαζομένων είναι 20 προς 80. Μόνο που οι 20 ακούγονται περισσότερο και έχουν υψηλότερες θέσεις.

 «Ο ΔΟΛ έχει μια ιστορικότητα ως εφημερίδα του προοδευτικού και δημοκρατικού χώρου. Προπολεμικά στήριξε τον Βενιζέλο, στη συνέχεια την Ένωση Κεντρώων, στην πρόσφατη ιστορία την Κεντροαριστερά» τόνισε μεταξύ άλλων. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η απάντηση του ΔΟΛ μετά τη θύελλα για την εμπλοκή Μουλόπουλου

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ star.gr: Ο Βασίλης Μουλόπουλος απαντά σε ΟΛΟΥΣ και σε ΟΛΑ-Τι λέει για την επιχείρηση "ΣΥΡΙΖΑ Α.Ε."

 

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top