Σαν κεραυνός εν αιθρία έπεσε η ανακοίνωση ότι ο ΔΟΛ ζήτησε από τον πρόεδρο της κομματικής εφημερίδας του ΣΥΡΙΖΑ «Η Αυγή», Βασίλη Μουλόπουλο να αναλάβει την επίλυση των διαρθρωτικών και οικονομικών προβλημάτων του Δημοσιογραφικού Οργανισμού!

ΔΕΙΤΕ εδώ την ανακοίνωση: Στον Μουλόπουλο ανέθεσε ο Ψυχάρης το εγχείρημα διάσωσης του ΔΟΛ

Η απάντηση Μουλόπουλου

Εξηγήσεις μετά το σάλο που ξέσπασε από την τοποθέτησή του στον ΔΟΛ έδωσε ο Βασίλης Μουλόπουλος.

Σε ανάρτηση στην ιστοσελίδα του Βήματος, τα μεσάνυχτα της Τρίτης, ο Βασίλης Μουλόπουλος υποστηρίζει ότι αποδέχθηκε την πρόταση Ψυχάρη λόγω της τριαντάχρονης θητείας του στον Οργανισμό Λαμπράκη και τη φιλία του με τους συναδέλφους του.

«Η τριαντάχρονη θητεία μου στο ΔΟΛ και η φιλία μου με τους συναδέλφους με ώθησαν να αναμειχθώ στην προσπάθεια διάσωσης του Οργανισμού και των ιστορικών του εφημερίδων».

Η συνάντηση Ψυχάρη-Μουλόπουλου

Χαρακτηριστική ήταν και η συνάντηση στις αρχές Ιανουαρίου του Σταύρου Ψυχάρη με τον πρόεδρο του ΠΗΓΑΣΟΥ Φώτη Μπόμπολα, αλλά και με τον Βασίλη Μουλόπουλο, οι οποίοι συζήτησαν σύμφωνα με πληροφορίες σενάρια κι εναλλακτικά σχέδια για το μέλλον του ΔΟΛ.

Η παραίτηση Μητρόπουλου από τα ''Νέα''

Αιφνιδιαστική ήταν και η παραίτηση του διευθυντή της εφημερίδας Τα Νέα, Δημήτρη Μητρόπουλου, ο οποίος αποχώρησε δηλώνοντας ότι θέλει «να διευκολύνει τους χειρισμούς του εκδότη, στην προσπάθειά του να σώσει τον ΔΟΛ, ο οποίος αντιμετωπίζει πολύ σοβαρά οικονομικά προβλήματα και βρίσκεται σε στάση πληρωμών».

Όταν η κυβέρνηση ήθελε να τοποθετήσει τον Μουλόπουλο στο ΕΣΡ

Υπενθυμίζεται ότι η αντιπολίτευση είχε αντιδράσει σφόδρα στην πρόθεση της κυβέρνησης να ορίσει τον Βασίλη Μουλόπουλο ως αντιπρόεδρο ή μέλος του ΕΣΡ αναγκάζοντας τον πρόεδρο της Βουλής Νίκο Βούτση να κάνει πίσω.

Υπενθυμίζεται επίσης ότι η ΝΔ είχε εκδώσει ανακοίνωση μετά την αποκάλυψη ότι ο κ. Μουλόπουλος ήταν παρών στη συνάντηση με τους κ.κ. Ψυχάρη και Μπόμπολα, το προηγούμενο διάστημα.

«Η Κυβέρνηση ακόμη δεν έχει ενημερώσει με ποια ιδιότητα παρέστη ο Πρόεδρος του Δ.Σ. της “Αυγής”, κ. Βασίλης Μουλόπουλος στη συνάντηση με τον κ. Ψυχάρη και τον κ. Μπόμπολα» ανέφερε η αξιωματική αντιπολίτευση σε ανακοίνωσή της για τη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε και στην οποία συζητήθηκε το μέλλον του ΔΟΛ.

«Ας ενημερώσει επίσης την ελληνική κοινή γνώμη, αν στη σύσκεψη που έλαβε χώρα την προηγούμενη εβδομάδα στο Μέγαρο Μαξίμου, με εκπροσώπους των τραπεζών, συζητήθηκε το θέμα του Δ.Ο.Λ.», κατέληγε η ανακοίνωση της ΝΔ.

Η γάτα Ιμαλαΐων και το ραντεβού Τσίπρα-Ψυχάρη τον Ιούλιο του 2014

Στο αφήγημα του «Βήματος», με την γάτα των Ιμαλαΐων, ο συντάκτης του ανέφερε, ότι πριν από το γνωστό ραντεβού Τσίπρα – Ψυχάρη που πραγματοποιήθηκε στις 4 Ιουλίου 2014, σε διαμέρισμα πίσω από την αμερικανική πρεσβεία, είχαν προηγηθεί άλλα τρία.

«Οι άλλες τρεις συναντήσεις που είχαν προηγηθεί είχαν πραγματοποιηθεί επίσης υπό συνθήκες μυστικότητας, σχεδόν με τήρηση κανόνων συνωμοτικότητας, στα βόρεια προάστια της πρωτεύουσας, στο σπίτι ενός προσώπου που χαίρει της απολύτου εμπιστοσύνης και των δύο ανδρών, ενός υψηλόβαθμου κομματικού στελέχους με μακρά θητεία στις εκδόσεις που επιχειρούσε να... στερεώσει αυτόν τον ιδιότυπο "πολιτικό αρραβώνα". Ήταν τρία κρύα απογεύματα, συνήθως μετά τις 6, μεταξύ Φεβρουαρίου και Απριλίου 2014. Τρεις συναντήσεις "για να σπάσει ο πάγος", με καφέ φίλτρου και μπισκότα βουτύρου, που εξαντλήθηκαν σε γενικές και "ανώδυνες" συζητήσεις για την επικαιρότητα, τις απόψεις και τα σχέδια του πολιτικού, ενώ δεν έλειψαν οι συμβουλές και οι... πατρικές νουθεσίες του εκδότη», ανέφερε το δημοσίευμα.

Όταν δημοσιεύθηκε το ρεπορτάζ, ο Σταύρος Ψυχάρης, είχε αποκαλύψει, ότι ο οικοδεσπότης των τριών πρώτων ραντεβού με τον Τσίπρα, ήταν ο Βασίλης Μουλόπουλος, διευθυντής σύνταξης του «Βήματος» μέχρι την ημέρα που το 2012 τον πήρε ο Τσίπρας «από το συγκρότημα της διαπλοκής» και τον τοποθέτησε επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ.

Από τότε ο Βασίλης Μουλόπουλος καθιερώθηκε ως ο μυστικός δίαυλος επικοινωνίας του Σταύρου Ψυχάρη με τον Αλέξη Τσίπρα και μπαινόβγαινε συχνά στον ΔΟΛ κυρίως τις περιόδους που ο εκδότης αναζητούσε στήριξη από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Τα ραντεβού και οι επαφές κόπηκαν απότομα μετά το δημοψήφισμα, όταν ο Ψυχάρης απέρριψε πρόταση του Τσίπρα να αναλάβει την διεύθυνση της εφημερίδας «ΤΑ ΝΕΑ», διαπιστώνοντας ότι οι αντιδράσεις από τους επιτελείς και τους εργαζόμενούς του θα ήταν κατακλυσμιαίες.

Ο Βασίλης Μουλόπουλος επανεμφανίστηκε στον ΔΟΛ λίγο μετά την Πρωτοχρονιά και μπήκε στο γραφείο του Ψυχάρη, ενώ αποχωρούσε ο Φώτης Μπόμπολας. Ο ίδιος ο δημοσιογράφος που ήταν μέχρι και χθες πρόεδρος της «ΑΥΓΗΣ», διέψευσε τότε ότι συμμετείχε στις παρασκηνιακές διαβουλεύσεις κατά τις οποίες ο Ψυχάρης δέχθηκε πιέσεις για να δεχθεί μεταβίβαση των μετοχών του ΔΟΛ στον ΠΗΓΑΣΟ και γενικώς αρνήθηκε ότι συμμετέχει σε προσπάθειες σωτηρίας του Συγκροτήματος.

Μέχρι που ήρθε η χθεσινή ανακοίνωση του ΔΟΛ με την οποία ανακοινώθηκε επισήμως ότι ο Βασίλης Μουλόπουλος, αναλαμβάνει ρόλο διαμεσολαβητή για την επίλυση των διαρθρωτικών και οικονομικών προβλημάτων του Οργανισμού.

Το όνομα του Μουλόπουλου βγήκε από την «Αυγή»

Σήμερα Τετάρτη (18.01.2017) στην «ταυτότητα» της εφημερίδας «Αυγής», της οποίας τα τελευταία χρόνια ο Βασίλης Μουλόπουλος ήταν πρόεδρος του Δ.Σ., απουσιάζει το όνομά του, ενώ στο φύλλο της Τρίτης, ήταν κανονικά εκεί.

Την Τρίτη

Την Τετάρτη

 

Διαβάστε επίσης:

ΣΑΛΟΣ στο Twitter μετά την παράδοση του ΔΟΛ σε ΣΥΡΙΖΑ και Μουλόπουλο