«Ο Χάρι Πότερ και οι Κλήροι του Θανάτου: Μέρος 2ο» απόψε στο Star

ΜΗΝ το χάσετε-Συντονιστείτε στις 23:30

Απόψε στις 23:30 συντονιστείτε στο Star γιατί έρχεται η ταινία «Ο Χάρι Πότερ και οι Κλήροι του Θανάτου: Μέρος 2ο»!

ΥΠΟΘΕΣΗ:

O Χάρι, ο Ρον και η Ερμιόνη επιχειρούν την πιο επικίνδυνη αποστολή, την ανίχνευση και καταστροφή του μυστικού αθανασίας του Βόλντεμορτ. Αυτή τη φορά δεν έχουν την καθοδήγηση των καθηγητών τους ή την προστασία του καθηγητή Ντάμπλντορ και για να τα καταφέρουν θα πρέπει να στηριχτούν απόλυτα ο ένας στον άλλο.

Οι Σκοτεινές Δυνάμεις όμως, απειλούν να τους καταστρέψουν καθώς ο κόσμος της μαγείας έχει μετατραπεί σε έναν πολύ επικίνδυνο τόπο για τους εχθρούς του Σκοτεινού Άρχοντα. Ο πόλεμος, που τόσο πολύ φοβούνταν όλοι, έχει ξεσπάσει πια και οι Θανατοφάγοι του Βόλντεμορτ καταλαμβάνουν το Υπουργείο Μαγείας και το Χόγκουαρτς, τρομοκρατώντας και συλλαμβάνοντας όποιον τολμήσει να προβάλει την οποιαδήποτε αντίρρηση ή αντίσταση. Δεν έχουν καταφέρει όμως ακόμα να βρουν αυτόν, που έχει τεράστια σημασία για τον Βόλντεμορτ : τον Χάρι Πότερ!

Ο Χάρι, ως ο εκλεκτός, θα γίνει το θήραμα για τους Θανατοφάγους, οι οποίοι τον κυνηγούν για να τον οδηγήσουν ενώπιον του Βόλντεμορτ.

Η μόνη ελπίδα για να σωθούν όλοι είναι ο Χάρι να βρει τους Πεμπτουσιωτές πριν τον Βόλντεμορτ. Όσο αναζητά στοιχεία, ανακαλύπτει μια παλιά και σχεδόν ξεχασμένη ιστορία, τον θρύλο των Κλήρων του Θανάτου. Αν αποδειχθεί ότι η ιστορία αυτή αληθεύει, υπάρχει κίνδυνος ο Βόλντεμορτ να αποκτήσει την υπέρτατη δύναμη, που τόσο απεγνωσμένα αναζητά. Ο Χάρι Πότερ βρίσκεται πιο κοντά από ποτέ στην αποστολή για την οποία προετοιμάζεται από την πρώτη ημέρα, που βρέθηκε στο Χόγκουαρτς: την τελική μάχη με τον Βόλντεμορτ…

• «Ο Χάρι Πότερ και οι Κλήροι του θανάτου», που βασίζεται στο μυθιστόρημα της Τζ. Κ. Ρόουλινγκ, το πολυαναμενόμενο έβδομο και τελευταίο κεφάλαιο των ταινιών Χάρι Πότερ, ολοκληρώνεται με το Β' Μέρος.

Στο επικό φινάλε η μάχη ανάμεσα στις δυνάμεις του Καλού και του Κακού κλιμακώνεται αλλά είναι ο Χάρι Πότερ εκείνος, που καλείται να κάνει την απόλυτη θυσία, καθώς πλησιάζει όλο και περισσότερο η τελική του αναμέτρηση με τον Βόλντεμορτ.

• Η ταινία έχει τη σκηνοθετική υπογραφή του Ντέιβιντ Γέιτς, ο οποίος είχε σκηνοθετήσει, επίσης, τα "Ο Χάρι Πότερ και το Τάγμα του Φοίνικα" και "Ο Χάρι Πότερ και ο Ημίαιμος Πρίγκιψ".

• Η ταινία «Ο Χάρι Πότερ και οι κλήροι του θανάτου – Μέρος Β'», ο επίλογος της σειράς ταινιών, έκανε πρεμιέρα στους κινηματογράφους των ΗΠΑ και του Ηνωμένου Βασιλείου στις 15 Ιουλίου 2011. Είναι η μοναδική ταινία της σειράς, που κυκλοφόρησε και σε μορφή 3D.

Έγινε η 9η ταινία, που έσπασε το φράγμα του 1 δισεκατομμυρίου δολαρίων και μέχρι σήμερα είναι η 4η μεγαλύτερη εισπρακτική επιτυχία όλων των εποχών μετά τις ταινίες «Οι εκδικητές», «Τιτανικός», «Avatar». Αποτελεί επίσης τη μεγαλύτερη εισπρακτική επιτυχία του 2011 και την εμπορικότερη ανάμεσα στις υπόλοιπες ταινίες της σειράς.

• Με προϋπολογισμό 250.000.000 δολάρια, η ταινία έκανε άνοιγμα στην 1η θέση με 169,1 εκατομμύρια δολάρια το πρώτο τριήμερο προβολής της στις ΗΠΑ. Αποτελεί το μεγαλύτερο άνοιγμα όλων των εποχών, ξεπερνώντας το ρεκόρ της ταινίας «Ο Σκοτεινός Ιπποτής» με 158,4 εκατομμύρια δολάρια.

• Oι συνολικές εισπράξεις στο αμερικανικό box office ��φτασαν τα 381 εκατομμύρια δολάρια και στον υπόλοιπο κόσμο τα 947,1 εκατομμύρια δολάρια.

Έξι από τις 8 ταινίες έχουν λάβει υποψηφιότητα για Όσκαρ με συνολικά 12 υποψηφιότητες, χωρίς όμως ποτέ να κερδίσουν. Η ταινία «Ο Χάρι Πότερ και οι κλήροι του θανάτου – Μέρος Β'» ήταν υποψήφια σε 3 κατηγορίες και όλοι πίστεψαν πως αυτή τη φορά, ως η τελευταία ταινία Χάρι Πότερ, θα τιμηθεί με ένα τουλάχιστον πολύτιμο αγαλματάκι. Τελικά, η τεράστια αυτή εμπορική επιτυχία των ταινιών «Χάρι Πότερ» πέρασαν στην ιστορία χωρίς την πολυπόθητη βράβευση.

• Συνολικά και στις 8 ταινίες, ο Ντάνιελ Ράντκλιφ χρησιμοποίησε 160 ζευγάρια γυαλιά.

Έχουν γραφτεί 7 βιβλία, που έχουν εκδοθεί σε 205 χώρες και οι συνολικές πωλήσεις των βιβλίων είναι 8 εκατομμύρια αντίτυπα παγκοσμίως.

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top