​Ο δημοσιογράφος Βαγγέλης Σιαφάκας παρουσίασε το πρώτο λογοτεχνικό του βιβλίο, μία συλλογή διηγημάτων που ανασυνθέτουν μνήμες της δικτατορίας και της μεταπολίτευσης μέσα από τα βιώματα μίας παρέας νέων παιδιών.

30 νύκτες δημιουργικού πυρετού χρειάστηκαν για να μπορέσει ο Βαγγέλης Σιαφάκας να ολοκληρώσει το πρώτο συγγραφικό του εγχείρημα, που περιγράφει τις πικρές, αστείες και βαθιά ερωτικές ιστορίες μιας ανύποπτης γενιάς η οποία κλήθηκε να πρωταγωνιστήσει σε κρίσιμες στιγμές της πατρίδας μας

«Είναι μια συλλογή 18 διηγημάτων όπου μέσα από τα μάτια μιας παρέας εφήβων στα Γιάννενα, προσπαθώ να αποκρυπτογραφήσω εκείνη την εποχή, πριν τη δικτατορία μέχρι τα χρόνια της μεταπολίτευσης. Δεν είναι αναμνήσεις, είναι το άρωμα και η ομορφιάς της πόλης μου τα Γιάννενα και της αντιστασιακής οργάνωσης τότε του Ρήγα Φεραίου» είπε ο ίδιος.

Ο λιτός αφηγηματικός και ρεαλιστικός τρόπος γραφής του Βαγγέλη Σιαφάκα, ο οποίος διετέλεσε μέλος του κεντρικού συμβουλίου του Ρήγα Φεραίου μέχρι το 1977, οπότε εγκατέλειψε την ενεργό πολιτική δράση, αντικατοπτρίζει την μακριά διαδρομή του στο χώρο της δημοσιογραφίας.

Η παρουσίαση του βιβλίου έγινε στην αίθουσα συνεδριάσεων της ΕΣΗΕΑ, όπου έδωσαν το παρόν πολλοί συνάδερφοι και φίλοι του συγγραφέα.