​Μεγάλο ενδιαφέρον προκαλεί η επίσκεψη Ομπάμα στην Ελλάδα και στα μεγάλα ξένα ειδησεογραφικά δίκτυα.

Μόνο από τις Ηνωμένες Πολιτείες ήρθαν στην Αθήνα 150 δημοσιογράφοι ενώ στο κέντρο τύπου στο Ζάππειο και σε όλες τις μετακινήσεις τους τα μέτρα ασφαλείας είναι δρακόντεια.

Συγκεκριμένα, μία λέξη μπορεί να περιγράψει τα μέτρα ασφαλείας και στο κέντρο τύπου στο Ζάππειο: «Αστακός»!

Περίπου 500 δημοσιογράφοι έχουν διαπιστευτεί για να καλύψουν την επίσκεψη του Μπαράκ Ομπάμπα.

Από αυτούς οι 150 είναι αμερικανοί και ήρθαν από χθες σε δύο γκρουπ στη χώρα μας. Η βάση τους είναι το Ζάππειο μέγαρο, και μετακινούνται στο Προεδρικό Μέγαρο και το Μέγαρο Μαξίμου κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφαλείας.

Το μεσημέρι ανά ομάδες επιβιβάζονταν σε πούλμαν για να πάνε να καλύψουν τις συναντήσεις του Μπάρακ Ομπάμα με τον Προκόπη Παυλόπουλο και τον Αλέξη Τσίπρα, λίγα μέτρα παραπέρα, στην Ηρώδου Αττικού ενώ ��αντού όπου πάνε παίρνουν έλεγχο από ειδικά μηχανήματα.

Ο χώρος γύρω από το Ζάππειο είναι περιφραγμένος, κανείς δεν μπορεί να πλησιάσει αν δεν έχει την απαιτούμενη διαπίστευση και παντού υπάρχουν αστυνομικοί.

Το τεράστιο ενδιαφέρον για την επίσκεψη Ομπάμα στην Ελλάδα επιβεβαιώνουν μεγάλα διεθνή ειδησεογραφικά δίκτυα.

Ο Ομπάμα ήρθε στην Ελλάδα για να καθησυχάσει την Ευρώπη για τον ρόλο του ΝΑΤΟ. Ότι θα υπάρξει συνέχεια στη συμμαχία μετά την εκλογική νίκη του Ντόναλντ Τραμπ έγραψε η wall street journal, την οποία επιβεβαίωσε επί της ουσίας ο ίδιος ο Αμερικανός πρόεδρος ενώπιων του Προέδρου της Δημοκρατίας

Για το θέμα της ρύθμισης του χρέους ωστόσο δεν υπάρχει η ίδια εικόνα.

O Χάρις Γκάρντινερ, απεσταλμένος των New York Times, εκτίμησε στην κάμερα του STAR ότι δεν βλέπει το Βερολίνο να δίνει λύση πριν από το 2018 καθώς τόσο το brexit όσο και η εκλογή του Ντόλαντ Τραμπ μπορεί να επηρεάσουν την Άνγκελα Μέρκελ και να ανησυχήσει μπροστά στο ενδεχόμενο ανόδου του ακροδεξιού λαϊκισμού στη Γερμανία.

Από την άλλη πλευρά τα τουρκικά μέσα ειρωνεύονται λέγοντας πως ο Μπαράκ Ομπάμα ήρθε για πρώτη και τελευταία φορά στην Ελλάδα ενώ το ρωσικό Σπόυτνικ βάζει στο επίκεντρο της ανησυχίες της Μόσχας.

Οι περισσότεροι από τους αμερικανούς απεσταλμένους θα ταξιδέψουν στη συνέχεια και στο Βερολίνο για να καλύψουν τη συνάντηση του αμερικανού προέδρου με την Άνγκελα Μέρκελ.