Μπήκε στον μαγικό κόσμο του ραδιοφώνου πριν από 16 χρόνια! Το μόνο που τον ενδιέφερε ήταν μέσα από τις μουσικές του επιλογές να κάνει τους ακροατές του να περνούν καλά.

Κι από ότι φάνηκε τα κατάφερε μία χαρά, καθώς πριν από λίγες ημέρες, ο Βασίλης Ιωάννου βραβεύτηκε από τον όμιλο UNESCO Πειραιώς και Νήσων ως ένας από τους καλύτερους ραδιοφωνικούς παραγωγούς στον κόσμο για το έτος 2015-16.
ba1.jpg

Γι’ αυτή τη σπουδαία διάκριση μίλησε αποκλειστικά στο star.gr, o ραδιοφωνικός παραγωγός του love radio 97.5. Μεταξύ άλλων αναφέρθηκε σε ένα περιστατικό που του συνέβη πριν από 6 μήνες και θα το θυμάται σε όλη την υπόλοιπη ζωή του, ενώ αποκάλυψε αν είναι ερωτευμένος!

Αναδείχτηκες ένας από τους καλύτερους ραδιοφωνικούς παραγωγούς στον κόσμο! Πως ένιωσες όταν σου έγινε η σχετική ανακοίνωση;
Υπήρχαν κάποια κενά αμηχανίας Και σιωπής.. Και μετά ανάσα πεταλούδας... Ήταν απίστευτο συναίσθημα που δεν μπορώ να περιγράψω με λέξεις. Όταν έγινε η πρόταση αυτή το επεξεργάστηκα μέρες στο μυαλό μου (γέλια)!

Ασχολείσαι με το ραδιόφωνο επί 16 συναπτά έτη. Περίμενες όταν ξεκινούσες ότι θα ερχόταν η στιγμή για μια τέτοια διάκριση;
Η αλήθεια είναι πως όχι! Είναι μια πολύ μεγάλη διάκριση. Όταν άρχιζα το ραδιόφωνο 16 χρόνια πριν δεν είχα στο μυαλό μου ότι θα μου γίνει μια τέτοια σημαντική βράβευση. Το ραδιόφωνο το αγαπώ, και το μόνο που είχα στο μυαλό μου ήταν να κάνω τον κόσμο που με ακούει να περνάει καλά.
ba3.jpg
Μιας και σε γυρνάω πίσω στο χρόνο θέλεις να μου πεις αν στα πρώτα σου βήματα υπήρχε κάποιο ευτράπελο ή κάποιο άλλο γεγονός που θυμάσαι ακόμα και σήμερα;
Χμ… είναι μερικά! Δεν θα σου πω όχι κάτι από τα πρώτα μου βήματα, αλλά κάτι που έγινε πριν από 6 μήνες περίπου. Είχα κανονίσει να κάνω μία συνέντευξη με τον γιατρό ��ου Έλβις Πρίσλεϊ που τον κούραρε τα τελευταία 8 χρόνια της ζωής του και ίσως τον καλύτερό του φίλο, ονόματι Τζορτζ Νικόπουλος. Ήταν 83 ετών και η συνέντευξη θα ήταν ηχογραφημένη μιας και ήθελε να ξέρει τις ερωτήσεις από πριν. Επειδή είχε ένα μικρό πρόβλημα η συνέντευξη ήταν για μία Δευτέρα και το Σάββατο του έστειλα τις ερωτήσεις σε εκείνον και στην κόρη του. Δυστυχώς, την Κυριακή το πρωί πήρα ένα e-mail από την κόρη του που με πληροφορούσε πως ο γιατρός είχε «φύγει» από την ζωή. Καταλαβαίνεις το σοκ που έπαθα; Θα ήταν μία πολύ μεγάλη στιγμή για μένα μιας και ο γιατρός είχε δώσει συνέντευξη μόνο στο Λάρι Κινγκ για τον Έλβις Πρίσλεϊ! (Θυμάμαι επειδή είχα συζητήσει το γεγονός με την ετεροθαλή αδελφή του Έλβις, την επόμενη μέρα μου έστειλε μήνυμα και μου είπε ότι πραγματικά καταλαβαίνω πως νιώθεις). Ευτυχώς πρόλαβα να μιλήσω με τον γιατρό του Έλβις στο τηλέφωνο και τώρα ξέρω πράγματα για τη ζωή του που δεν έχουν βγει ποτέ. Έτσι αποφάσισα με πιο σιγουριά πλέον το δεύτερο μου βιβλίο να είναι για τη ζωή του Έλβις Πρίσλεϊ. Αλήθειες και ψέματα, αλλά και κάποιες φωτογραφίες που θα συζητηθούν αρκετά.

Ποιος ήταν ο πρώτος άνθρωπος που σε πήρε τηλέφωνο για να σε συγχαρεί;
Εγώ πήρα (γέλια). Ξέρει εκείνη!

Έχεις κάποιον/α ραδιοφωνικό παραγωγό ως πρότυπο;
Άκουγα πριν πολλά πολλά χρόνια τον Αμερικανό Jon Hein στην βραδινή ζώνη. Μου άρεσε ο λόγος του, αλλά και τα τραγούδια του.

ba2.jpg

Τα επαγγελματικά σου σκίζουν!Πως είσαι όμως στην προσωπική σου ζωή; Είσαι ερωτευμένος;
Είμαι. Πάντα είμαι ερωτευμένος με τον έρωτα. Επίσης, είμαι ερωτευμένος με το ραδιόφωνο.

ba4.jpg

Συνέντευξη: Μίτση Σκέντζου
e-mail: mskentzou@star.gr


Διαβάστε επίσης:

Έλληνας ένας από τους καλύτερους ραδιοφωνικούς παραγωγούς στον κόσμο