Απογοήτευση και δυσπιστία επικρατεί στον διεθνή τύπο και όχι μόνο για την εκλογή του Ντόναλντ Τραμπ στο αξίωμα του προέδρου των ΗΠΑ!

Ένα 24ωρο σχεδόν μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας που έφερε τον δισεκατομμυριούχο στο Οβάλ Γραφείο, τα ΜΜΕ όλου του κόσμου σχολιάζουν το εκλογικό αποτέλεσμα.

Χαρακτηριστικότερο όλων είναι το πρωτοσέλιδο της γαλλικής Liberation με τον τίτλο «American Psycho» σε μαύρο φόντο παραπέμποντας στη ομώνυμη ταινία του 1999 με πρωταγωνιστή έναν ψυχρό χρηματιστή ο οποίος διακατέχεται από την ψύχωση της κοινωνικής επίδειξης.

efimerides-trump7.jpg
«Ο Τραμπ κερδίζει και ο κόσμος περιμένει» σχολιάζει ο Guardian ο οποίος σε 12 σελίδες επιχειρεί να απαντήσει στο ερώτημα αν ο νέος πρόεδρος των ΗΠΑ θα καταστρέψει την Αμερική.
efimerides-trump3.jpg
Με ένα σκίτσο που δείχνει το Άγαλμα της Ελευθερίας να κρατάει κλειστά τα μάτια του σαν ��α μην πιστεύει το εκλογικό αποτέλεσμα σχολιάζει τη νίκη Τραμπ η Daily Mirror συνοδεύοντας το πρωτοσέλιδο με το ρητορικό ερώτημα «τι έκαναν;».
efimerides-trump5.jpg

Για την αμερικανική επανάσταση δια χειρός Τραμπ γράφει στο πρωτοσέλιδό της η Daily Telegraph.
efimerides-trump4.jpg

Trumpquake γράφει η Daily Mail σχολιάζοντας τον «σεισμό» που προκαλεί και στις δύο πλευρές του Ατλαντικού η εκλογή του Ντόναλντ Τραμπ.
efimerides-trump.jpg

Με ένα καρέ από την εμφάνιση του νέου προέδρου των ΗΠΑ στους Simpsons σχολιάζει το εκλογικό αποτέλεσμα η Sun επιλέγοντας τη χαρακτηριστική ατάκα του Homer, "D' Oh".
efimerides-trump2.jpg