Μια συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης παραχώρησε,στην εκπομπή «Αλήθειες με την Ζήνα», ο Δήμος Βερύκιος.

Ο γνωστός δημοσιογράφος με το καυστικό χιούμορ που τον χαρακτηρίζει σχολίασε τα πρόσωπα της τηλεόρασης, ενώ κατά τη διάρκεια της εκπομπής η παρουσιάστρια του επεφύλαξε μία έκπληξη. Ποια ήταν αυτή; Η κ. Μάρα Ζαχαρέα, η οποία παρενέβη τηλεφωνικά.

Ο δημοσιογράφος δεν κατάφερε να κρύψει την χαρά του λέγοντας αρχικά: «Γεια σου, βρε Μάρα! Τον μόνο άνθρωπο που δεν είχα στο μυαλό μου όταν ερχόμουν εδώ ήσουν εσύ. Ξέρεις κάτι; Για ποιο λόγο; Ίσως γιατί έχω ενοχές. Συγκινούμαι Μάρα μου».

μαμαμμα.jpg

Η παρουσιάστρια του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του Star, του ευχήθηκε καλό μεσημέρι και στη συνέχεια του είπε:

«Γεια σου, Δήμο μου. Νομίζω ότι κανένας δεν πρέπει να έχει ενοχές, γιατί οι ανθρώπινες σχέσεις έχουν τα πάνω και τα κάτω τους. Γνωρ��ζομαι με τον Δήμο πάρα πολλά χρόνια και από τα πάνω και τα κάτω, όλοι μαθαίνουμε κάτι. Και επειδή Ζήνα με ρώτησες τι γνώμη έχω γι’ αυτόν τον άνθρωπο θα σου πω δυο πράγματα που νομίζω πως τον χαρακτηρίζουν. Το ένα είναι ότι στη δουλειά του, ο Δήμος είναι μαχητής και ακούραστος. Αυτό είναι κάτι που δεν πρέπει να το θεωρούμε δεδομένο. Ειδικά, δε, τα τελευταία χρόνια στην τηλεόραση, βλέπουμε πως όλοι μας μπαίνουμε στις εύκολες λύσεις. Ο Δήμος δεν μπαίνει στις εύκολες λύσεις, εξακολουθεί να το παλεύει, να το ψάχνει και να το αναζητά.

Το παλεύει το ρεπορτάζ, με ότι κι αν είναι αυτό. Βλέπω νέα παιδιά που δεν έχουν ούτε την εργατικότητά του, ούτε την όρεξη που έχει εκείνος για δουλειά. Εγώ λοιπόν, αυτό το κρατάω στα πολύ θετικά του. Το δεύτερο είναι ότι ο Δήμος δεν είναι αχάριστος» και πρόσθεσε: «Αυτές τις 60 ημέρες, περάσαμε όλοι πάρα πολλά και στο Star και στον Alpha. Δώσαμε μία μάχη, όλοι μαζί. Μία μάχη δημοσιογραφικών αποκαλύψεων, αλλά πέρα από αυτό δώσαμε μία μάχη ψυχικής στενότητας. Κάποιοι στα δύσκολα ήταν στο μετερίζι και κάποιοι άλλοι δεν ήταν. Δεν είναι δεδομένο ότι όλοι έμειναν στο μετερίζι. Ο Δήμος λοιπόν έμεινε και με το παραπάνω και εγώ αυτό του το πιστώνω…το πιστώνω γενικώς στους χαρακτήρες των ανθρώπων, διότι στα εύκολα είμαστε όλοι καλοί, στα δύσκολα είναι ποιος μένει».

Αμέσως μετά ο Δήμος Βερύκιος εξήγησε τους λόγους που νιώθει ενοχές: «Νιώθω ενοχές, διότι άλλο η πολιτική σύγκρουση που αποφασίζεις κάθε φορά, καλώς ή κακώς…γιατί η ζωή μπορεί να αποδείξει ότι κακώς ήσουν με την μία ή την άλλη πλευρά, αλλά πρέπει να έχεις τη γενναιότητα στο διάβα της ζωής σου να το παραδέχεσαι, να παραδέχεσαι ότι έκανα λάθος. Όταν εγώ για παράδειγμα, βγήκα κάποια στιγμή που έβλεπα τους κυβερνητικούς αξιωματούχους να επιμένουν στο λάθος (…), δεν πρέπει να επιμένουμε στα λάθη μας, πρέπει να τα αναγνωρίζουμε. Και σε ότι αφορά εσένα και τον Θοδωρή νιώθω ενοχές γιατί θεώρησα κάποιες στιγμές, της μεγάλης έντασης ότι υπερέβαλα. Ζητώ συγγνώμη για την υπερβολή».

Η κ. Ζαχαρέα δεν έκρυψε την συγκίνησή της λέγοντας: «Είναι μια ωραία στιγμή που με συγκινεί δεν σας το κρύβω. Νομίζω ότι η γενναιότητα του ανθρώπου φαίνεται και από αυτή την φράση που θα μπορούσε να μην την είχε πει. Ωστόσο, ένας άνθρωπος όταν δουλεύει κάνει λάθη, διαφορετικά δεν κάνει τίποτα».

Στη συνέχεια, η παρουσιάστρια του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του Star, χαριτολογώντας ανέφερε: «Σε παρακολουθώ και επειδή η Σταματίνα Τσιμτσιλή είναι φίλη μου, θα την ρωτήσω αν μπορούμε να σε μοιραζόμαστε… εκείνη το πρωί και εγώ το βράδυ».

Κλείνοντας, η κ. Ζαχαρέα θέλησε να κάνει για λίγο την ρεπόρτερ και τον ρώτησε πως του φάνηκε η τροπολογία Παππά που κατατέθηκε στη Βουλή.

Εκείνος με την σειρά του απάντησε: «Θεωρώ ότι δεν θέλει την συναίνεση, άρα αδιέξοδο. Ο κ. Παππάς το πρωί πήγε στον ΣΚΑΙ για να επιδείξει την αδιαλλαξία του.Φυσικά, η αξιωματική αντιπολίτευση αλλά και τα άλλα κόμματα δεν θα συναινέσουν στην επιμονή στο λάθος».

Δείτε το σχετικό απόσπασμα…