​Ένα νέο τουρκικό σίριαλ έρχεται να ενταχθεί στην... τουρκική προπαγάνδα για τους «κακούς» Έλληνες και μάλιστα κάνει πρεμιέρα αύριο Πέμπτη (27.10.2016), παραμονή της εθνικής επετείου (κατά την οποία μπορεί να γιορτάζουμε το ΟΧΙ στους Ιταλούς το '40, αλλά είναι όπως και να έχει εθνική επέτειος του ελληνικού κράτους και αυτό έχει τη δική του ξεχωριστή σημασία).

vatanimsensin1.jpg
Πρόκειται για το σίριαλ με τίτλο Vatanim Sensin, που σημαίνει Εσύ είσαι η πατρίδα μου, στο κανάλι Kanal D.

vatanimsensin.jpg
Πρωταγωνιστεί ο Χαλίτ Εργκέντς, που έγινε πασίγνωστος στην Ελλάδα από το σίριαλ «Σουλεϊμάν ο Μεγαλοπρεπής».

vatanimsensin2.jpg
Το Vatanim Sensin περιγράφει την περίοδο λίγο πριν από τη Μικρασιατική Καταστροφή του ’22 και τη σφαγή των Ελλήνων. Και φυσικά περιγράφει τα γεγονότα από την... τουρκική πλευρά: πως οι Έλληνες στρατιώτες δολοφονούσαν, εκτελούσαν και φυλάκιζαν τους Τούρκους, πως κατέστρεφαν τις περιουσίες των Τούρκων.

vatanimsensin3.jpg
Η πολυδάπανη παραγωγή, με πολλά εξωτερικά γυρίσματα στη Σμύρνη, παρουσιάζει κυρίως τη ζωή του Cevdet (Χαλίτ Εργκέντς) ο οποίος φυλακίζεται από τους «κακούς» Έλληνες και στη συνέχεια γίνεται ο διώκτης και εξολοθρευτής τους, ο ήρωας των Τούρκων που καταδιώκει και εξοντώνει τους διεφθαρμένους και αδίστακτους εγκληματίες του ελληνικού κατοχικού στρατού.

vatanimsensin4.jpg
Στο πλευρό του Εργκέντς παίζει η σύζυγός του (στη ζωή και στο σίριαλ) Bergüzar Korel και πολλοί άλλοι γνωστοί Τούρκοι ηθοποιοί.

Όπως φαίνεται και από τα τρέιλερ της νέας σειράς για την Μικρασιατική Καταστροφή, για άλλη μια φορά, μέσω μιας τηλεοπτικής σειράς γίνεται προπαγάνδα από την χώρα.

Άλλωστε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν όλο και πιο έντονα τις τελευταίες μέρες αμφισβητεί τα σύνορα με την Ελλάδα, μετά και την απίστευτη πρόκλησή του να θέσει θέμα για τη συνθήκη της Λωζάνης.