Άρωμα Ελλάδας στην αντίπερα όχθη! Μετά την πρωτοβουλία της Κατερίνας Λάσπα και του συζύγου της, Νεκτάριου Νικολόπουλου ένα νέο εστιατόριο ελληνικού χαρακτήρα έκανε την εμφάνισή του σε ένα από τα πιο κοσμικά σημεία του πλανήτη και συγκεκριμένα στο Μαϊάμι!

Το πρωί της Παρασκευής, η πρώην παρουσιάστρια μοιράστηκε με τους διαδικτυακούς της φίλους στο ίνσταγκραμ την πρώτη φωτογραφία από το νέο (οικογενειακό) επαγγελματικό εγχείρημα, το εστιατόριο «boho» που είναι γεμάτο ελληνικές γεύσεις.

οοοποποποο.png

Το star.gr επικοινώνησε με την Κατερίνα Λάσπα, η οποία μας μίλησε αποκλειστικά για το «τόλμημα», όπως το χαρακτήρισε, να δραστηριοποιηθούν επαγγελματικά μετά τη Μύκονο και την Αθήνα και στην άλλη άκρη του Ατλαντικού!

«Είναι τόλμημα, δεν είναι μια κίνηση αλαζονικής αυτοπροβολής. Είναι μια δημιουργική κίνηση με όλα τα ρίσκα και με όλες τις αγωνίες, που μπορεί να περιέχει. Δεν είναι ότι ‘τώρα και στο Μαϊάμι’. Ειλικρινά, είναι ένα εγχείρημα με όλη την αγωνία και με μεγάλο ρίσκο, γιατί τόσο ο Νεκτάριος, όσο και ο συνέταιρός του, Παύλος Γιαβής, εκεί αισθάνθηκαν, ενώ έχουν ανοίξει τόσους χώρους εστίασης με οποιαδήποτε μορφή, ότι για πρώτη φορά ξεκινούσαν κάτι. ��αι ήταν πολύ γλυκό, πολύ όμορφο. Το κάναμε με πολλή αγά��η», δήλωσε αρχικά.

Πολλοί θα αναρωτηθούν γιατί Αμερική. Το ίδιο αναρωτηθήκαμε και εμείς και η Κατερίνα Λάσπα μας απάντησε: «Νομίζω ότι έτυχε. Απλά εκεί μάλλον συγκεντρωτικά τα κριτήρια και οι συνθήκες μας οδήγησαν πιο εύκολα σε ένα αποτέλεσμα, νιώσαμε πιο οικεία».

14522737_1328186867225649_8953777957491479521_n.jpg

Το εστιατόριο που ουσιαστικά είναι μια γευστική «μετακόμιση» της Φτελιάς της Μυκόνου, όπως μας λέει, στην καρδιά της Αμερικής άνοιξε – δειλά - τις πόρτες του πριν από το καλοκαίρι, ενώ εδώ και περίπου μια εβδομάδα λειτουργεί και «επίσημα».

Όσο για το πόσο έντονο είναι το ελληνικό στοιχείο και τι μπορούν να δουν και να γευθούν οι πελάτες του «BOHO»; «Δεν είναι αυτό που λέμε greek tavern. Λόγω του ότι έχουμε πολλούς ξένους και στη Μύκονο, ξέρουμε πραγματικά τι τους αρέσει, πού προσανατολίζονται γευστικά και με τι πραγματικά περνάνε πολύ ωραία γευστικά και πιο ιδιαίτερα όταν βρίσκονται στην Ελλάδα. Οπότε ουσιαστικά στις γεύσεις μας τους ταξιδέψαμε, όχι σε αυτό που λένε μεσογειακή κουζίνα και παραδοσιακό φαγητό. Καθαρές, ωραίες γεύσεις με βάση την ελληνική κουζίνα. Ας πούμε ότι βασίζεται στην κουζίνα της Φτελιάς στη Μύκονο».

ρξειξφπφπιςεγνεπγ.png

Πώς γεννήθηκε η ιδέα

«Δεν είναι μια προσπάθεια που τη σκεφτήκαμε και πραγματοποιήθηκε σε μια μέρα. Ούτως ή άλλως, δημιουργώντας κάτι εντελώς εκτός έδρας, είναι σα να κάνεις κάτι εντελώς από την αρχή. Είναι άλλες οι συνθήκες», είπε και εξήγησε πώς γεννήθηκε η ιδέα να κάνουν κάτι… ελληνικό, τόσο μακριά από την Ελλάδα: «Ήταν μια ιδέα που γεννήθηκε πριν από πολλά χρόνια, από κοινού με τον Νεκτάριο. Ωστόσο, η συνεργασία του με τον Παύλο, που έχει δοκιμαστεί τόσα πολλά χρόνια, γεννάει μόνο ωραία πράγματα. Γεννήθηκε η ιδέα πολύ πολύ πριν ξεσπάσει στην Ελλάδα η κρίση, αλλά σαφώς είναι καλό να υπάρχει και μια δραστηριότητα εκτός έδρας».

Μάλιστα, όπως δήλωσε, το βήμα αυτό «μπορούμε να το εκλάβουμε και ως οικονομική μετανάστευση! Αν και είμαι πολύ αισιόδοξος άνθρωπος γενικά, είμαι και απόλυτα ρεαλίστρια, οπότε έχω να πω στα νέα παιδ��ά που έχουν πολλές σπουδές και πολλά φόντα στην πλάτη τους, πραγματικά να στραφούν σε κάποιες λύσεις στο εξωτερικό. Τουλάχιστον για τα άμεσα, λίγα επόμενα χρόνια, με τα δεδομένα που υπάρχουν στη χώρα τώρα, γιατί δεν θα μπορέσουν να έχουν αυτά που ονειρεύονται. Αντιθέτως…».

14671223_10153882615235936_2830453568895768960_n.jpg

Οι πρώτες εντυπώσεις

«Νομίζω ότι ήδη το αγκάλιασαν, Έλληνες και μη της περιοχής. Βρίσκεται στο Μαιάμι, στο Coconut Grove. Σαφώς μεσολαβούν και μεσολάβησαν μεγάλα διαστήματα που είμαστε χώρια με τον Νεκτάριο, προκειμένου να γίνονται εκεί εργασίες. Νομίζω ότι είναι πολύ χαρούμενος και ο ίδιος. Καλά δείγματα έχει, ελπίζω και η συνέχεια να είναι εξίσου καλή».




Συνέντευξη στην Κάσσι Φιλιππιτζή