«Ηλεκτρισμένη» ήταν η Τετάρτη για τον Ανδρέα Μικρούτσικο. Ο πρώην παρουσιαστής κατηγορήθηκε από τη ΔΕΗ για κλοπή ρεύματος και τελικά καταδικάστηκε από το δικαστήριο.

Μετά από έλεγχο που έγινε στο ρολόι της μονοκατοικίας του στην Κηφισιά διαπιστώθηκε, όπως χαρακτηριστικά είπε ο ελεγκτής στο δικαστήριο, ότι το ρολόι «γύριζε ανάποδα, μετρούσε προς τα πίσω».

Κάτι τέτοιο δεν θα μπορούσε να γίνεται κατά λάθος για 16 συνεχόμενους μήνες, όπως αναφέρει στο κατηγορητή��ιο της ΔΕΗ (συγκεκριμένα από τον Φεβρουάριο του 2012 ως τον Ιούνιο του 2013) και για το λόγο αυτό ενημερώθηκε η επιχείρηση που προχώρησε σε διακοπή ρεύματος, αφήνοντάς τον κυριολεκτικά στο… σκοτάδι.

Το χρέος ανέρχεται στα 1.330 ευρώ, ποσό που τελικά μαζί με τις λοιπές προσαυξήσεις και τους τόκους φτάνει τα 1.700 ευρώ.

Όπως αναφέρει το δικαστικό ρεπορτάζ, ο Ανδρέας Μικρούτσικος ήταν ενήμερος σε όλα τα στάδια της προκαταρκτικής έρευνας μέχρι και την δίκη που έλαβε χώρα το πρωί της Τετάρτης. Ωστόσο, ο ίδιος επέλεξε να μην παραστεί στο Δ Μονομελές Πλημμελειοδικείο, ούτε να εκπροσωπηθεί νομικά.

Τελικά, καταδικάστηκε ερήμην σε επτάμηνη φυλάκιση με αναστολή και χρηματική ικανοποίηση.

Σε δεύτερη φάση, η ΔΕΗ σε αστικό δικαστήριο θα διεκδικήσει τώρα από τον Ανδρέα Μικρούτσικο το ποσό που οφείλει για το ρεύμα.