Τον ασκό του Αιόλου άνοιξαν τα λεγόμενα του Νίκου Καρανίκα για την Ελένη Μενεγάκη, την οποία εκθείασε μέσω των σελίδων του «Down Town». Ο σύμβουλος του πρωθυπουργού υποστηρίζει ότι δεν έδωσε συνέντευξη, προκαλώντας την έντονη αντίδραση του περιοδικού, που του διαμηνύει «φτάνει πια η σαχλαμάρα»!

Όπως σας έχουμε ενημερώσει, στο πλαίσιο αφιερώματος του περιοδικού για την παρουσιάστρια, ο κ. Καρανίκας εκφράζει, για άλλη μια φορά, μετά τα περίφημα tweets του, την λατρεία που τρέφει για την Ελένη Μενεγάκη, χαρακτηρίζοντάς την «στρατηγό της τηλεόρασης» και, μάλιστα, επικαλούμενος την κινεζική φιλοσοφία, την οποία, όπως λέει, μελετά.

Αργά το βράδυ της Πέμπτης και αφού τα λεγόμενα του συμβούλου του πρωθυπουργού είχαν γίνει γνωστά και είχαν σχολιαστεί ποικιλοτρόπως, ο κ. Καρανίκας, σε ανακοίνωσή του, υποστήριξε ότι επρόκειτο για ιδιωτική συζήτηση και όχι συνέντευξη και προειδοποίησε ότι θα κινηθεί νομικά.

«Φτάνει πια η σαχλαμάρα», είναι η απάντηση το «Down Town», το οποίο επισημαίνει στον κ. Καρανίκα ότι ήταν εξαρχής ενήμερος πως οι απόψεις του για την Ελένη Μενεγάκη θα δημοσιευτούν, ενώ του τονίζει όλο νόημα πως... η αγάπη απαιτεί θυσίες!

Αναλυτικά, η απάντηση του περιοδικού:

«Θα θέλαμε να ενημερώσουμε τον ειδικό σύμβουλο του πρωθυπουργού, κύριο Νίκο Καρανίκα, ότι όταν ένας δημοσιογράφος τηλεφωνεί σ' ένα δημόσιο πρόσωπο αναφέροντας από την πρώτη στιγμή την δημοσιογραφική του ιδιότητα, το όνομα του και τον λόγο του τηλεφωνήματος και στη συνέχεια του θέτει ερωτήσεις, τότε οι απαντήσεις του δημοσίου προσώπου είναι σαφέστατα δημοσιογραφικά αξιοποιήσιμες, εκτός κι αν διευκρινίσει από την αρχή ότι πρόκειται για μια συζήτηση off the record.

Ο κύριος Καρανίκας γνώριζε πολύ καλά ότι οι απόψεις του για την Ελέν�� Μενεγάκη θα δημοσιευτούν στο περιοδικό “Down Τown” στο πλαίσιο ενός αφιερώματος για την παρουσιάστρια, μαζί με τις απόψεις επικοινωνιολόγων, συγγραφέων και δημοσιογράφων. Μάλιστα, μας ζήτησε να μην αναφέρουμε όλα όσα είπε, πράγμα που θα ήταν έτσι κι αλλιώς αδύνατο, αφού η συνέντευξη με την δημοσιογράφο διήρκησε περισσότερα από 40 λεπτά.

Λυπούμαστε πολύ που η αγάπη του κυρίου Καρανίκα για την Ελένη Μενεγάκη του δημιούργησε πρόβλημα και πίεση -όπως χαρακτηριστικά μας είπε- “από τη συλλογικότητα του και την κυβέρνηση στην οποία ανήκει”, αλλά έτσι είναι η αγάπη, θέλει θυσίες.

Θα χαρούμε πολύ να τον συναντήσουμε σε μια δικαστική αίθουσα. Εκεί θα μπορέσουμε να συζητήσουμε ίσως και τις απόψεις του για άλλες παρουσιάστριες, όπως η κυρία Στεφανίδου, η κυρία Τσαπανίδου και η κυρία Κοσιώνη, τις οποίες δεν δημοσιεύσαμε στη συγκεκριμένη συνέντευξη.

Στον επίλογο της ανακοίνωσης του με τη φράση "φτάνει πια ο κανιβαλισμός", απαντάμε "φτάνει πια η σαχλαμάρα"».