​Ο Άντριου Κέλλυ είναι ο φωτογράφος του Reuters, στον φακό του οποίου πόζαρε ο Έλληνας πρωθυπουργός στο Μανχάταν!

dimosiografos-reuters.jpg
Μάλιστα η συγκεκριμένη φωτογράφιση προκάλεσε αίσθηση, αφού είδαμε τον Αλέξη Τσίπρα σε έναν διαφορετικό ρόλο από εκείνον που τον έχουμε συνηθίσει.

Ο πρωθυπουργός πόζαρε με μπλε ρουαγιάλ κοστούμι και γαλάζιο πουκάμισο σε σουίτα ξενοδοχείου στο Μανχάταν όπου βρισκόταν για τη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ, με το Reuters να διευκρινίζει ότι η σουίτα νοικιάστηκε για τη συνέντευξη.

ImageHandler.jpg
Λίγες ημέρες μετά την φωτογράφιση, ο Άντριου Κέλλυ μίλησε στο Down Town και αποκάλυψε πώς έπεισε τον Αλέξη Τσίπρα να ποζάρει με τέτοια θεατρικότητα.

tsipras-photo-reuters.JPG
Πώς τον έπεισες να ποζάρει με τέτοια θεατρικότητα; Του έδινες οδηγίες ή αυτοσχεδίαζε;

«Στην αρχή πήρε μια πολύ σοβαρή πόζα όπως θα άρμοζε σε έναν πολιτικό ηγέτη. Του είπα: «Δεν το θέλουμε έτσι, βάλτε τα χέρια στην τσέπη σας και χαλαρώστε». Κατάλαβε κατευθείαν τι ήθελα και φάνηκε να ανακουφίστηκε που μπορούσε να είναι ο εαυτός του στην φωτογράφιση».

Δεν ένιωθε δηλαδή καμία αμηχανία;

«Όχι, καθόλου. Νομίζω άλλωστε ότι είναι συνηθισμένος στις φωτογραφίσεις».

Τσέκαρε τις φωτογραφίες στην κάμερά σου πριν φύγει;

«Δεν μου το ζήτησε αλλά πριν φύγει του έδειξα από μόνος μου μια φωτογραφία και του άρεσε. Τις επόμενες ώρες θα τις έβλεπε όλος ο πλανήτης, οπότε ήθελα να δει πρώτος τουλάχιστον μια από αυτές ώστε να μην ανησυχεί για την εικόνα του».

Έκανες ρετούς στις φωτογραφίες για να κρύψεις τις ατέλειές του;

«Όχι δεν της επεξεργάστηκα καθόλου. Το photoshop, απαγορεύεται στους φωτογράφους του Reuters. H τροποποίηση των φωτογραφιών είναι παραβίαση των ηθικών κανόνων μας. Καταγράφουμε την πραγματικότητα».

Διαβάστε επίσης:

Ο Τσίπρας ποζάρει για το Reuters και αναλύει το σχέδιο του για έξοδο από την κρίση

«Τι έκανες Αλέξη στη Νέα Υόρκη;Θραύση!»-Χαμός στο twitter με τη φωτογράφιση Τσίπρα στο #Reuters