​Το ότι θα κινηθεί νομικά κατά παντός υπευθὐνου για τα περιστατικά της Νέας Υόρκης, έκανε γνωστό ο Δημήτρης Σουλτογιάννης, μία ημέρα μετά την ανάλογη ανακοίνωση του Θάνου Δημάδη.

Η ανακοίνωση έρχεται λίγες ημέρες μετά το σάλο που προκάλεσε η δήλωση - «βόμβα» του απεσταλμένου του ΑΠΕ-ΜΠΕ, Γ. Μηλιώνη, ο οποίος κάλυπτε το ταξίδι του πρωθυπουργού και του υπουργού Επικρατείας στη Νέα Υόρκη, ότι ποτέ δεν έστειλε εκείνος τηλεγράφημα για τον Νίκο Παππά και τους δύο δημοσιογράφους (σ.σ. τον Θάνο Δημάδη και τον Δημήτρη Σουλτογιάννη).

«Θεώρησα ότι είναι απαραίτητο να κινηθώ νομικά, τόσο για το άδικο της υπόθεσης, όσο και για την αποκατάσταση του δημοσιογραφικού μου ονόματος», αναφέρει, μεταξύ άλλων, ο δημοσιογράφος και καταλήγει: «το άδικο δεν ευλογείται και το ψέμα έχει κοντά ποδάρια».

Αναλυτικά, η ανακοίνωση:

Νέα Υόρκη, 28/9/2016

Επειδή εδώ και αρκετό χρονικό διάστημα παρακολουθώ με εξαιρετικό ενδιαφέρον να επιχειρείται μια προσπάθεια εις βάρος μου μιας αναίτιας επίθεση, μιας απρόκλητης διαστρέβλωση και παραποίηση της αλήθειας εκπορευόμενη από μέσα μαζικής ενημέρωσης και άλλων εκπροσώπων του Τύπου με όχημα την διασπορά –δημοσίευση διάτρητων , και αίολων ειδήσεων , έχω την υποχρέωση να αναδείξω την πραγματικότητα και να θέσω προ των ευθυνών τους πρωταίτιους συνειδητών ,παράνομων και επιληψιών ενεργειών.

Υπό το πρίσμα αυτό πέτυχα να δείξω όλο αυτό το χρονικό διάστημα ιώβειο υπομονή και ολύμπια ψυχραιμία απέναντι σε αυτή την διαρκή σπίλωση , συκοφαντική δυσφήμηση και διάδοση ψευδών γεγονότων που είχε σκοπό να τρωθεί η αξιοπρέπεια, η τιμή και τη υπόληψη μου.

Ακολούθως στα πλαίσια του πολιτισμού που με διακρίνει προσδοκούσα σε μια οικειοθελή και πρόδηλη αποκατάσταση της αληθείας από εκείνους που κακοποίησαν βάναυσα την αλήθεια αλλά και θεωρούν εαυτούς ανέμελους αστικών και ποινικών ευθυνών , κάτι που δεν έγινε, αλλά τουναντίον συνεχίστηκε η προσπάθεια απαξίωσ��ς της προσωπικότητας μου.

Δυστυχώς ο χρόνος είναι ο καλύτερος γιατρός σε αυτές τις περιπτώσεις και υπό το φως όψιμων και ατράνταχτων στοιχείων αποδομήθηκαν και διαψεύστηκαν όλες οι ανυπόστατες και προκατασκευασμέν��ς ειδήσεις από αυτούς που αποπειράθηκαν να διακινήσουν και να στηρίξουν μια κατ’ επάγγελμα ύβρη στο πρόσωπό μου.

Κατόπιν των ανωτέρω διευκρινήσεων--και προέχοντος επειδή το άδικο δεν ευλογείται-- κρίνεται επιβεβλημένο να ακολουθήσω την δικαστική ατραπό προκειμένου να υπερασπιστώ την τιμή , την υπόληψη και την προσωπικότητα μου από κάθε υπαίτιο που εν γνώσει του με έβλαψε την ηθική και την ευπρέπεια μου , ασκώντας όλα τα νόμιμα αγώγιμα δικαιώματα που μου παρέχει ο νόμος, έχοντας την αμέριστη εμπιστοσύνη στην Ελληνική Δικαιοσύνη.

Ασφαλώς και το άδικο δεν ευλογείται και το ψέμα έχει κοντά ποδάρια.

Δημήτρης Σουλτογιαννης

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Θάνος Δημάδης: «Το λόγο έχει τώρα η Δικαιοσύνη»

ΒΟΜΒΑ:Δεν έστειλε ΠΟΤΕ τηλεγράφημα για τους δημοσιογράφους και τον Παππά ο απεσταλμένος του ΑΠΕ

Να μαζέψει τα... αμάζευτα επιχειρεί το ΑΠΕ μετά το άδειασμα του απεσταλμένου του στη Ν. Υόρκη