​Με τον διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες στην Ελλάδα ασχολείται σήμερα η Süddeutsche Zeitung, σημειώνοντας πως τελικά όπως εξελίχθηκαν τα πράγματα, η εικόνα της χώρας στο εξωτερικό και ειδικά στις Βρυξέλλες είναι ιδιαίτερα αρνητική.

«Μόλις πρόσφατα προσπάθησε η κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα με την δημοπράτηση των τηλεοπτικών αδειών για πρώτη φορά από την έναρξη λειτουργίας της ιδιωτικής τηλεόρασης να βάλει μια τάξη στα τηλεοπτικά δικαιώματα. Τώρα ένας από τους νικητές – ένας εργολάβος, ο οποίος είναι κοντά στην κυβέρνηση Τσίπρα - χάνει την άδεια. Οι φορολογικές αρχές έβαλαν στο μικροσκόπιο την αυτοκρατορία του και διαπίστωσαν ότι η τράπεζα του έδωσε αμφίβολα δάνεια», αναφέρει η γερμανική εφημερίδα και συνεχίζει:

«Στην Ελλάδα η λέξη διαπλοκή κάνει τον γύρο… και ο κ. Τσίπρας υποσχέθηκε όταν ανέλαβε την εξουσία να βάλει ένα τέλος σε αυτή τη δομή. Στα πιο σημαντικά του σχέδια, εκτός από τις διαπραγματεύσεις για το τρίτο πακέτο για την υπερχρεωμένη χώρα, ήταν από το φθινόπωρο του 2015 και η νέα τάξη στην ιδιωτική τηλεόραση. Το σκάνδαλο με τον υπερθεματιστή θέτει τώρα το ερώτημα στην Αθήνα κατά πόσο αυτή την φορά τα πράγματα είναι διαφορετικά από ό,τι ήταν στο παρελθόν».

Καταλήγει μάλιστα η Süddeutsche Zeitung τονίζοντας χαρακτηριστικά: «Το πρόβλημα παρουσιάζεται στον κ. Τσίπρα σε μια ακατάλληλη στιγμή. Η δεύτερη αξιολόγηση για τις μεταρρυθμίσεις από τους Ευρωπαίους δανειστές δεν έχει ολοκληρωθεί. Η Αθήνα περιμένει την νέα δόση ύψους 2,8 δισεκατομμυρίων ευρώ. Οι τηλεοπτικές άδειες δεν είναι αντικείμενο της αξιολόγησης. Η διαμάχη όμως θα αφήσει μια άσχημη εντύπωση στις Βρυξέλλες».

Διαβάστε ακόμα:

Έττινγκερ: Υπό εξέταση το ενδεχόμενο λήψης μέτρων κατά της Ελλάδας για τις άδειες της TV