Να μαζέψει τα... αμάζευτα για το περιστατικό με τους δημοσιογράφους και τον Νίκο Παππά στη Νέα Υόρκη επιχειρεί το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Μετά τον σάλο που προκάλεσε η δήλωση-βόμβα του απεσταλμένου του κρατικού πρακτορείου ειδήσεων, Γ. Μηλιώνη, ο οποίος κάλυπτε το ταξίδι του πρωθυπουργού και του υπουργού Επικρατείας στην αμερικανική μεγαλούπολη, ότι ποτέ δεν έστειλε εκείνος τηλεγράφημα για τον Νίκο Παππά και τους δύο δημοσιογράφους και μέχρι πρότινος ανταποκριτές του Star και του Alpha στη Νέα Υόρκη, Δημήτρη Σουλτογιάννη και Θάνο Δημάδη, σήμερα το ΑΠΕ επικαλείται «αναφορά της αστυνομίας της Νέας Υόρκης» ως πηγή για το τηλεγράφημα.

Και όλα αυτά σχεδόν μια εβδομάδα μετά τον "σεισμό" που προκλήθηκε το βράδυ της περασμένης Κυριακής στα δημοσιογραφικά και πολιτικά γραφεία.

Σημειώνεται δε, πως το ΑΠΕ με την «αναφορά της αστυνομίας της Νέας Υόρκης» κάνει λόγο για "εξακρίβωση στοιχείων" και "επίπληξη" στους δημοσιογράφους και όχι για "συλλήψεις".

Δεν είναι δηλαδή μόνο ο Μηλιώνης που αδειάζει το πρακτορείο αλλά και οι ίδιοι που άλλα έλεγαν στο αρχικό τηλεγράφημα και άλλα λένε τώρα!

Το ΑΠΕ για ακόμη μία φορά δεν απαντά ποιος διακίνησε την αρχική πληροφορία περί «σύλληψης» των δύο δημοσιογράφων και άρα τα ερωτήματα παραμένουν και θα παραμένουν μέχρι κάποιος να δώσει σαφείς εξηγήσεις.

Διαβάστε το πλήρες κείμενο της ανακοίνωσης που εκδόθηκε από το ΑΠΕ

55555.jpg

«Το Αθηναϊκό Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων δημοσιεύει την αναφορά της Αστυνομικής Υπηρεσίας της Νέας Υόρκης (ΝΥPD) για τους δύο Έλληνες δημοσιογράφους που παρακολουθούσαν μεταμφιεσμένοι τον υπουργό Επικρατείας, Νίκο Παππά, στην Νέα Υόρκη.
Το τηλεγράφημα του ΑΠΕ-ΜΠΕ για το περιστατικό, στηρίχτηκε σε αυτήν την αναφορά της αμερικανικής αστυνομίας.
Η αναφορά της αστυνομίας της Νέας Υόρκης που συνοδεύεται και από φωτογραφίες των δύο Ελλήνων δημοσιογράφων, ("με τη θέλησή τους", μάλιστα, όπως τονίζεται), σημειώνει, μεταξύ άλλων, ότι «στις 17/9, περίπου στις 15:25 αστυνομικοί της ειδικής υπηρεσίας DSS απάντησαν σε κλήση που έλαβαν από την 42η οδό, που βρίσκεται μεταξύ της 2ης και 3ης λεωφόρου, καθώς ειδοποιήθηκαν από την ομάδα ασφαλείας του Έλληνα υπουργού Επικρατείας ότι χρειάζονται βοήθεια. Έπειτα από την άφιξη τους, οι αστυνομικοί προχώρησαν στην εξακρίβωση των στοιχείων των παρακάτω ατόμων:
Όνομα: Αθανάσιος Δημάδης
Όνομα: Δημήτριος Σουλτογιάννης
(σ.σ: Στην αναφορά καταγράφονται τα πλήρη στοιχεία τους)
«Και τα δύο άτομα έγιναν αντιληπτά να συμπεριφέρονται ύποπτα, καθώς περιφέρονταν σε ένα εστιατόριο ξενοδοχείου. Η ελληνική ομάδα ασφαλείας και οι αστυνομικοί της υπηρεσίας DS πέρασαν από κοινού στον απέναντι δρόμο, σε μια καφετέρια, όπου διαπιστώθηκε ότι και οι δύο άνδρες φορούσαν περούκες. Οι ερευνητές της μονάδας μυστικών υπηρεσιών του τμήματος της Νέας Υόρκης, ενισχύοντας τους αστυνομικούς της DS, έφτασαν επίσης έπειτα από κλήση.
Και τα δύο άτομα ισχυρίστηκαν ότι εργάζονταν σε ελληνικούς τηλεοπτικούς και ειδησεογραφικούς σταθμούς, με ανάθεση να καλύψουν δημοσιογραφικά τους Έλληνες υπουργούς στην Νέα Υόρκη. Και οι δύο υποστήριξαν ότι είναι ξένοι ανταποκριτές. Και οι δύο άνδρες ανέφεραν ότι είχαν αγοράσει τις περούκες από ένα κατάστημα ρούχων που εξειδικεύεται στο ρουχισμό για το Χάλογουιν, ώστε να πλησιάσουν πιο κοντά στην ελληνική αποστολή χωρίς να γίνουν αντιληπτοί, καθώς και οι δύο ήταν γνωστές φυσιογνωμίες στην Ελλάδα. Ο Σουλτογιάννης δήλωσε πως η πρόθεση τους ήταν να «πιάσουν» τον υπουργό Επικρατείας να ψωνίζει στην Νέα Υόρκη, ενώ η Ελλάδα βρίσκεται στη μέση οικονομικής κρίσης…
Οι αστυνομικοί της υπηρεσίας προχώρησαν σε προφορικές επιπλήξεις και στον Δημάδη και στον Σουλτογιάννη να αποφύγουν να πλησιάσουν τον Έλληνα υπουργό, είτε άλλο μέλος της ελληνικής αποστολής»
Αυτά αναφέρει μεταξύ άλλων η αναφορά της αμερικανικής αστυνομίας, που ήταν και η πηγή του τηλεγραφήματος του ΑΠΕ ΜΠΕ από τη Νέα Υόρκη.
Ως εκ τούτου την οφειλόμενη απάντηση προς κάθε ενδιαφερόμενο δεν χρειάζεται να τη δώσει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, αφού τη δίνει η αστυνομία της Νέας Υόρκης. Σε κάθε περίπτωση, την ευθύνη των τηλεγραφημάτων που δημοσιεύονται στο Πρακτορείο φέρει ο πρόεδρος και γενικός διευθυντής του ΑΠΕ ΜΠΕ».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΒΟΜΒΑ:Δεν έστειλε ΠΟΤΕ τηλεγράφημα για τους δημοσιογράφους και τον Παππά ο απεσταλμένος του ΑΠΕ

Πώς σχολίασαν οι δημοσιογράφοι Σουλτογιάννης-Δημάδης τη δήλωση-βόμβα του απεσταλμένου του ΑΠΕ

ΝΔ: Ποιός συνέταξε το τηλεγράφημα για το επεισόδιο Παππά στη Νέα Υόρκη;