​Μετά την θύελλα που προκάλεσε η είδηση ότι δύο δημοσιογράφοι και συγκεκριμένα οι μέχρι πρότινος ανταποκριτές του Star και του Alpha, στη Νέα Υόρκη, Δημήτρης Σουλτογιάννης και Θάνος Δημάδης, παρακολουθούσαν τον Νίκο Παππά, ο «πραγματικός πρωταγωνιστής» βάζει τα πράγματα στην θέση τους.

Αρχικά, είχε γίνει γνωστό ότι το επίμαχο τηλεγράφημα που έβαλε "φωτιά" στα δημοσιογραφικά και πολιτικά γραφεία το βράδυ της περασμένης Κυριακής εί��ε στείλει ο δημοσιογράφος και μέλος του ΔΣ της Ένωσης Συντακτών Γ.Μηλιώνης, με την ιδιότητα του απεσταλμένου του ΑΠΕ, προκειμένου να καλύψει το ταξίδι του πρωθυπουργού στη Ν Υόρκη

Το θαύμα όμως, όπως και το ψέμα έχει κοντά ποδάρια και πριν λίγες ώρες,έγινε γνωστό ότι ο κύριος Μηλιώνης ουδέποτε έστειλε τέτοιο τηλεγράφημα. O ίδιος μάλιστα όχι απλά παίρνει αποστάσεις, αλλά "αδειάζει" ξεκάθαρα, το ΑΠΕ.

Η ΔΗΛΩΣΗ ΚΟΛΑΦΟΣ στο typologies.gr την οποία επιβεβαίωσε με τον ίδιο τον κύριο Μηλιώνη το STAR.

mhlionhs-2.jpgmilionis.jpg

Τις τελευταίες ημέρες πληροφορήθηκα ότι το όνομά μου ενεπλάκη στην περιβόητη ιστορία “με τις περούκες” στην Ν. Υόρκη.

Περίμενα από όσους έχουν την επαγγελματική, δεοντολογική και ηθική ευθύνη να αποκαταστήσουν πλήρως την αλήθεια γύρω από το σχετικό τηλεγράφημα του ΑΜΠΕ.

Δεν το έπραξαν.

Κατόπιν τούτου, δηλώνω ανοιχτά και υπεύθυνα ότι ο συντάκτης του εν λόγω τηλεγραφήματος ΔΕΝ είμαι εγώ.

Τα κείμενα τα οποία αποστέλλω στο ΑΜΠΕ φέρουν πάντοτε την υπογραφή μου, είτε με πλήρη αναφορά του ονόματος μου, είτε με τα αρχικά Γ.Μ

Η μέχρι τώρα σιωπή μου, υπαγορεύθηκε από καθαρά λόγους επαγγελματικής ευσυνειδησίας και υπευθυνότητας, δεδομένου ότι βρισκόμουν σε αποστολή κάλυψης της επίσκεψης του πρωθυπουργού ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ στην Ν. Υόρκη και της παρέμβασής του στην ΓΣ του ΟΗΕ.

Εξαιτίας αυτού δεν θα επέτρεπα στον εαυτό μου να θέσει υπεράνω τέτοιας σημασίας γεγονότος, την διευθέτηση ενός προσωπικού ζητήματος, πολύ περισσότερο που η αποκατάσταση της αδικίας εις βάρος μου είναι αποκλειστική ευθύνη άλλων.

Είναι επιβεβλημένο να δοθoύν άμεσα εξηγήσεις και να λυθεί η απορία σε όλους μας για το ποιος είναι τελικά ο συντάκτης του τηλεγραφήματος. Αν δεν είναι ο κύριος Μηλιώνης, ο οποίος μετ επιφάσεως δηλώνει πως δεν είναι, τότε ποιος ��στειλε το "καυτό" ρεπορτάζ από τη Νέα Υόρκη;

Δείτε επίσης:

ΕΣΗΕΑ και ΠΟΕΣΥ για το περιστατικό με τους δημοσιογράφους στις ΗΠΑ-ΔΕΙΤΕ τις ανακοινώσεις τους

ΕΚΤΟΣ και από την «Εφημερίδα των Συντακτών» ο Θάνος Δημάδης-ΔΕΙΤΕ την ανακοίνωση

MONO στο star.gr-Δ. Σουλτογιάννης: «Αστεία τα δημοσιεύματα περί σύλληψής μου»

Δ. Σουλτογιάννης: «Ούτε με συνέλαβαν, ούτε θα μπορούσαν»!

Τι λέει ο Θάνος Δημάδης για το περιστατικό με δημοσιογράφους στις ΗΠΑ