Απίστευτο και όμως… ελληνικό: Σε προσλήψεις 15 ατόμων σε πρώτη φάση και άλλων 55 ατόμων σε δεύτερο χρόνο προχωρά η κυβέρνηση στην ΕΡΤ, την ίδια στιγμή που οδηγεί στην ανεργία τουλάχιστον 2.000 εργαζόμενων στους ιδιωτικούς τηλεοπτικούς σταθμούς και ακόμη περισσότερων που εργάζονται σε επιχειρήσεις που εξαρτώνται από την λειτουργία τους (εταιρείες παραγωγής κλπ)!

Συγκεκριμένα, πρόκειται να προσληφθούν άμεσα με διαγωνιστική διαδικασία μέσω ΑΣΕΠ και με σύμβαση έργου, η οποία θα διαρκέσει μέχρι το καλοκαίρι του 2017, 15 άτομα (τεχνικοί και δημοσιογράφοι).

Την είδηση επιβεβαίωσε o διευθυντής ειδήσεων της κρατικής τηλεόρασης Λάμπης Ταγματάρχης, σε επικοινωνία που είχε μαζί του το Star.gr, ο οποίος παρέπεμψε στη σχετική υπουργική απόφαση, για την κάλυψη άμεσων αναγκών, όπως τόνισε, της ΕΡΤ.

Οι προσλήψεις φαίνεται όμως ότι δεν σταματούν εδώ, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες, το Δ.Σ. της ΕΡΤ στη χθεσινή του συνεδρίαση αποφάσισε και την πρόσληψη 55 ακόμη ατόμων, με σύμβαση έργου επίσης!

Παρουσιάζεται δηλαδή σήμερα το εξής παράδοξο φαινόμενο: Ιδιωτικοί τηλεοπτικοί σταθμοί, οι οποίοι αποδίδουν δεκάδες εκ. ευρώ συνολικά ετησίως στα κρατικά ταμεία με τη μορφή φόρων (στους οποίους συμπεριλαμβάνεται ο ειδικός φόρος τηλεόρασης), ΦΠΑ και κρατήσεων προς τα ασφαλιστικά ταμεία, να απειλούνται με κλείσιμο, την ίδια ώρα που ο χρεοκοπημένος, έστω και ανεπισήμως, δημόσιος τομέας, κάνει προσλήψεις, όπως και να τις «βαφτίζει» (και όχι μόνο στην ΕΡΤ για να είμαστε ειλικρινείς).

Tου Αλέξη Διακόπουλου