Την «σαφή και πλήρη αποδοκιμασία» της εκφράζει με μια ανάρτηση στην ιστοσελίδα της η Εφημερίδα των Συντακτών και διαχωρίζει την θέση της από τον Θάνο Δημάδη, χωρίς να τον κατονομάζει με αφορμή τα όσα έγιναν στη Νέα Υόρκη.

Στην ανακοίνωση υπογραμμίζεται ότι η εφημερίδα «δεν έχει απολύτως καμία σχέση με τις ενέργειες του συγκεκριμένου δημοσιογράφου, οι οποίες οδήγησαν στη σύλληψή του», ενώ με δηλώσεις του στην ΕΡΤ ο Δημήτρης Τρίμης τόνισε πως η συνεργασία της εφημερίδας μαζί του έληξε τα μεσάνυχτα της Κυριακής.


Αναλυτικά η ανακοίνωση της «Εφημερίδας των Συντακτών»:

«Δύο Έλληνες δημοσιογράφοι συνελήφθησαν στη Νέα Υόρκη γιατί παρακολουθούσαν μεταμφιεσμένοι τον υπουργό Επικρατείας Νίκο Παππά, ο οποίος πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στις ΗΠΑ. Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά μέχρι αργά χθες το βράδυ, πρόκειται για τους ανταποκριτές των τηλεοπτικών σταθμών Star και Αlpha, ο οποίοι κατηγορούνται και για πλαστογραφία. Ο δεύτερος είναι και συνεργάτης της εφημερίδας μας τον τελευταίο χρόνο.

Η «Εφ.Συν.» θεωρεί υποχρέωσή της να ενημερώσει τους αναγνώστες της ότι δεν έχει απολύτως καμία σχέση με τις ενέργειες του συγκεκριμένου δημοσιογράφου, οι οποίες οδήγησαν στη σύλληψή του.

Η εφημερίδα μας δεν είχε ενημερωθεί εκ των προτέρων για τα σχέδια και τις κινήσεις του συγκεκριμένου δημοσιογράφου, ο οποίος ενήργησε αποκλειστικά με την ιδιότητα του ανταποκριτή τηλεοπτικού σταθμού ή άλλου μέσου, και βέβαια δεν επρόκειτο ποτέ να αναθέσει τέτοιου είδους «αποστολή» σε δημοσιογράφο που συνεργάζεται μαζί της.

Η ερευνητική δημοσιογραφία την οποία ασκεί, εκτός των άλλων, η «Εφ.Συν.» δεν έχει καμία σχέση με γελοίες ��εταμφιέσεις και πλαστογραφίες, οι οποίες δύσκολα μπορούν να συγκαλύψουν τις ολοφάνερες πολιτικές σκοπιμότητες που βρίσκονται πίσω από τέτοιες «επιχειρήσεις».

Είναι σαφής λοιπόν η πλήρης αποδοκιμασία τους από την «Εφ. Συν.».

Διαβάστε επίσης:

Η ανακοίνωση του Alpha για τον Θάνο Δημάδη

To STAR διακόπτει τη συνεργασία του με τον Δημήτρη Σουλτογιάννη

Τι λέει ο Θάνος Δημάδης για το περιστατικό με δημοσιογράφους στις ΗΠΑ

MONO στο star.gr-Δ. Σουλτογιάννης: «Αστεία τα δημοσιεύματα περί σύλληψής μου»