ΑΥΤΟ είναι το τραγούδι που άκουγε ο Αλέξανδρος Βέλιος κάνοντας την μοιραία ένεση!

«Άνοιξε, άνοιξε, γιατί δεν αντέχω...»

​Ένα τραγούδι που ηχογραφήθηκε στο σπίτι του Μάνου Χατζηδάκη, διασκευή ενός θρυλικού ρεμπέτικου της Σωτηρίας Μπέλου, συντρόφευσε τον Αλέξανδρο Βέλιο τις τελευταίες του στιγμές!

Όπως έχει γράψει το star.gr, ο φίλος του εκλιπόντος Δημήτρης Αλικάκος, αποκάλυψε ότι η μοιραία ένεση έγινε λίγο μετά τα μεσάνυχτα, χωρίς γιατρό και βοηθό, ενώ ο Αλέξανδρος Βέλιος «έφυγε» χτενισμένος, καθαρός και ντυμένος στα λευκά. Επίσης, το cd player βρέθηκε σε λειτουργία, με ένα δισκάκι της Φλέρυς Νταντωνάκη που περιείχε το αγαπημένο του τραγούδι, το «Άνοιξε Άνοιξε» .

Πρόκειται για ένα τραγούδι σε στίχους Χαράλαμπου Βασιλειάδη και μουσική Γιάννη Παπαϊωάννου, το οποίο ερμήνευσε η Σωτηρία Μπέλλου το 1948.

Το 1970, στο σπίτι του Μάνου Χατζιδάκι στη Νέα Υόρκη, η Φλέρυ Νταντωνάκη ηχογράφησε το «Άνοιξε Άνοιξε» με τον σπουδαίο συνθέτη να παίζει πιάνο, στο πλαίσιο του δίσκου «Η Φλέρυ Νταντωνάκη στα Λειτουργικά του Μάνου Χατζιδάκι», ο οποίος περιελάβανε διασκευές «κλασσικών» ρεμπέτικων, όπως τα «Φραγκοσυριανή», «Τα Ματόκλαδά Σου Λάμπουν» και «Χωρίσαμε Ένα Δειλινό».

Οι στίχοι

Το παράθυρο κλεισμένο,
σφαλισμένο, σκοτεινό,
για ποιο λόγο δεν τ’ ανοίγεις
πεισματάρα, να σε δω;

Άνοιξε, άνοιξε,
γιατί δεν αντέχω,
φτάνει πια, φτάνει πια
να με τυραννάς

Ξεροστάλιασα στ’ αγιάζι
ώρες να σου τραγουδώ,
η καρδιά μου φλόγες βγάζει,
μα δε βγαίνεις να σε δω

Άνοιξε, άνοιξε,
γιατί δεν αντέχω,
φτάνει πια, φτάνει πια
να με τυραννάς

Ακούστε στο βίντεο το τραγούδι με το οποίο «έφυγε» ο Αλέξανδρος Βέλιος

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top