Σκανδαλώδη χαρακτηρίζουν οι εκπρόσωποι των υποψηφίων για τις τηλεοπτικές άδειες την πολιτική απόφαση να παραμείνει ανοικτό το Πρωτόκολλο μετά τις 03:00 το μεσημέρι, προκειμένου να καταθέσει την εγγυητική επιστολή που χρειαζόταν ο εργολάβος Καλογρίτσας, αν και είχε τονιστεί σε όλους από την επιτροπή ότι μέχρι τις 03:00 θα έπρεπε να έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία. Οι εκπρόσωποι του Ιωάννη Καλογρίτσα κατέθεσαν την εγγυητική επιστολή 40 λεπτά αργότερα!

Έξω από την αίθουσα όπου γινόταν η προσομοίωση της δημοπρασίας ενόψει του αυριανού διαγωνισμού επικράτησε ένταση. Το ερώτημα που έθεσαν οι εκπρόσωποι των άλλων 8 υποψηφίων είναι ποιός έδωσε την εντολή στους υπαλλήλους της Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας (ΓΓΕΕ) να κρατήσουν το Πρωτόκολλο ανοικτό και μετά τη λήξη της προθεσμίας.

Οι υποψήφιοι θεωρούν πως ο επιχειρηματίας Καλογρίτσας δεν μπορεί να λάβει μέρος στην δημοπρασία, αφού κατέθεσε εκπρόθεσμα την εγγυητική επιστολή. Όλα αυτά ήρθαν να προστεθούν στις καταγγελίες του Πάνου Καμμένου ότι ο Ιωάννης Καλογρίτσας πιέζει με μαύρο χρήμα για να εξασφαλίσει άδεια για κανάλι.

Ενστάσεις και για την εγγυητική επιστολή Βρυώνη

Μείζον θέμα προέκυψε και με την εγγυητική επιστολή που κατέθεσε η πλευρά Βρυώνη, του καναλιού Epsilon, καθώς προέρχεται από άγνωστη τράπεζα του Χονκ Κονγκ και έχει προθεσμία 36 ημερών, αντί για ένα χρόνο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Αποκλειστικές ΦΩΤΟ Star: Τα ράντζα στην πρόβα για τις τηλεοπτικές άδειες και το... λάδι!

Αναπάντητα τα βασικά ερωτήματα: 4 τηλεοπτικές άδειες; Και θεματικές; Πόσες; Πότε;

Η Επιτροπή για τις άδειες ομολογεί: Δεν υπάρχει διεθνής πιστοποίηση του συστήματος δημοπρασίας