​Σε διαγραφή φωτογραφιών προχωρά το Facebook, δίνοντας προθεσμία έως τις 7 Ιουλίου στους χρήστες που θέλουν να τις σώσουν!

Αν και η δημοφιλής ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης δεν έχει όριο στο πόσες φωτογραφίες μπορεί να «ανεβάσει» κάποιος, αποφάσισε να βάλει τέλος στην πρακτική που άρχισε το 2012 με το Synced Album (Συγχρονισμός), στο οποίο ο χρήστης δημοσίευε αυτόματα τις φωτογραφίες που είχε στο κινητό του.

fbsync.jpg
(Το Synced Album που πλέον καταργείται)

Το Facebook αποφάσισε να καταργήσει τη δυνατότητα αυτή και, με ενημερώσεις που στέλνει στους χρήστες που χρησιμοποιούν Synced Album, τους παροτρύνει να εγκαταστήσουν και να μεταφέρουν τις εν λόγω φωτογραφίες στην εφαρμογή Moments (δημιουργήθηκε το 2015).

22.jpg
(Η ειδοποίηση του Facebook για το Moments ώστε να σωθούν οι φωτογραφίες σας)

Αν, λοιπόν, έχετε Synced Album και δεν θέλετε να χάσετε τα ενσταντανέ που περιέχει, έχετε δύο επιλογές, μέχρι τις 7 Ιουλίου: είτε να εγκαταστήσετε το Moments, είτε να αποθηκεύσετε τις εν λόγω φωτογραφίες στον υπολογιστή ή στο κινητό σας και να τις «ανεβάσετε» ξανά στο Facebook