​Ο φόβος και ο τρόμος των χρηστών του Facebook έχει γίνει τις τελευταίες μέρες ένας ιός που μεταδίδεται, είτε μέσω προσωπικών μηνυμάτων (inbox), είτε με αναρτήσεις με επισήμανση (tag).

Ο ιός έρχεται με την μορφή ενός συνημμένου αρχείου, υπό το όνομα «Private-Video-Esalebaloh», το οποίο, αν κάποιος χρήστης κάνει το λάθος και το ανοίξει, τότε προσβάλλεται και ο δικός του λογαριασμός και… αρχίζει να στέλνει το αρχείο.

Σε περίπτωση που την «πατήσεις» και μολύνθηκε ο λογαριασμός σου, πρέπει αρχικά να αλλάξεις τον κωδικό πρόσβασης (password) στο Faceboook. Στη συνέχεια, κάνε log out από όλες τις συσκευές από τις οποίες έχεις συνδεθεί (π.χ. κινητό τηλέφωνο, tablet) και, τέλος, διέγραψε την μνήμη cache και το history!