​Ποινές προσωρινής διαγραφής, καθώς και επιπλήξεις, επέβαλε το Πρωτοβάθμιο Πειθαρχικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ σε δημοσιογράφους που είχαν στηρίξει το «ναι» κατά την περίοδο πριν το δημοψήφισμα της 5ης Ιουλίου, προκαλώντας έντονες αντιδράσεις, τόσο από ανθρώπους του κλάδου, όσο και από το κοινό.

Συγκεκριμένα, ποινή 18μηνης διαγραφής επιβλήθηκε στον γενικό διευθυντή Ειδήσεων και Ενημέρωσης του Σκάι, Σταμάτη Μαλέλη, για ένα έτος διαγράφεται ο Άρης Πορτοσάλτε, ενώ για έξι μήνες διαγράφθηκε ο Νίκος Κονιτόπουλος, αρχισυντάκτης της εκπομπής «ΣΚΑΪ στις 6» της οποίας ο παρουσιαστής, Κωνσταντίνος Μπογδάνος, δεν είναι μέλος της Ένωσης.

Στους Όλγα Τρέμη, η οποία παραιτήθηκε πριν από λίγες ημέρες από μέλος της ΕΣΗΕΑ, Μαρία Σαράφογλου, Μανώλη Καψή και Μαρία Χούκλη επιβλήθηκε επίπληξη με ανάρτηση της απόφασης στους χώρους εργασίας, ενώ αθωωτική ήταν η απόφαση για τους Γιάννη Πρετεντέρη και Δημήτρη Οικονόμου, οι οποίοι κατηγορούνταν για τη συμπεριφορά τους απέναντι στους Παναγιώτη Κουρουμπλή και Πάνο Καμμένο, αντίστοιχα.

Η πολύμηνη διαδικασία εξελίχθηκε σε κλίμα έντονων τριβών και αντεγκλήσεων μεταξύ των μελών του Πειθαρχικού, το οποίο πήρε τις αποφάσεις κατά πλειοψηφία, αν και δεν έχει γίνει γνωστό ποιοι ψήφισαν υπέ�� των διαγραφών και ποιοι κατά.

«Σιγά μην κλάψω, σιγά μην φοβηθώ», σχολίασε ο Σταμάτης Μαλέλης στα social media, ενώ ο Άρης Πορτοσάλτε επεσήμανε πως θα συνεχίσει να λέει τη γνώμη του χωρίς την προέγκριση της ΕΣΗΕΑ, η οποία δεν προχώρησε σε αντίστοιχες ποινές εναντίον δημοσιογράφων που υποστήριξαν το «όχι».

malelis11.jpg
malelis2.jpg
portosalte11.jpg
portosalte12.jpg
portosalte13.jpg