​Στην 24ωρη απεργία της ΑΔΕΔΥ, αυτή την Πέμπτη, 7 Απριλίου, συμμετέχει και η ΕΣΗΕΑ, καλώντας τους δημοσιογράφους – μέλη της να πάρουν μέρος μαζικά στη συγκέντρωση που γίνεται στις 11:00, στην πλατεία Κλαυθμώνος.

Η κινητοποίηση θα διαρκέσει από τις 06:00 της Πέμπτης έως τις 06:00 της Παρασκευής και αφορά τους δημοσιογράφους και τους διοικητικούς υπαλλήλους που εργάζονται σε όλα τα ΜΜΕ (έντυπα, ραδιοτηλεοπτικά και διαδικ��υακά) του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, στην ΕΡΤ, στο Αθηναϊκό Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, στους δημοτικούς ραδιοφωνικούς σταθμούς, στη Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας και στα Γραφεία Τύπου. Στη διάρκεια της απεργίας, θα επιτρέψουν την μετάδοση 15λεπτου απεργιακού δελτίου από τα ραδιόφωνα στις 13:15 και από τους τηλεοπτικούς σταθμούς στις 20:00. Τα εν λόγω τέταρτα μπορούν επίσης να μεταδώσουν απεργιακό δελτίο οι ηλεκτρονικές εκδόσεις των εφημερίδων (πολιτικών, οικονομικών και αθλητικών) και το Αθηναϊκό Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

«Απεργούμε μαζί με όλη την κοινωνία, τους άνεργους, τους εργαζόμενους, τους απλήρωτους και τους συνταξιούχους, απέναντι στα μνημόνια που φτωχοποιούν την ελληνική κοινωνία, ανατρέπουν ασφαλιστικά και εργασιακά δικαιώματα, διαλύουν τον κοινωνικό ιστό και προσπαθούν να χειραγωγήσουν την ενημέρωση», αναφέρει, μεταξύ άλλων, η σχετική ανακοίνωση της ΕΣΗΕΑ και συνεχίζει: «διεκδικούμε δουλειά, αξιοπρεπείς ΣΣΕ, κοινωνική ασφάλιση για όλους και σοβαρή, αξιόπιστη και δημοκρατική ενημέρωση με βάση τις αληθινές ανάγκες της κοινωνίας. Απαιτούμε κανόνες διαφάνειας στην αδειοδότηση και λειτουργία των ΜΜΕ και δηλώνουμε ότι είμαστε αντίθετοι στη συγκέντρωση των ΜΜΕ, είτε αυτό εξυπηρετεί την πολιτική εξουσία είτε επιχειρηματικά συμφέροντα».