Απόψε στις 21:00 συντονιστείτε στο Star γιατί έρχεται η ελληνική ταινία «Οι κληρονόμοι» με τους Ντίνο Ηλιόπουλο, Κώστα Χατζηχρήστο, Μάρθα Καραγιάννη, Κώστα Βουτσά, Χλόη Λιάσκου.

Λίγα λόγια για την υπόθεση:

Δύο μακρινά ξαδέλφια, ο Παναγιώτης ο κουρέας και ο Σωτήρης, ένας άνεργος, κληρονομούν τον μακαρίτη θείο τους, ιδρυτή ενός οίκου υψηλής ραπτικής. Συνκληρονόμοι είναι ο Ερρίκος, ο διευθυντής του οίκου αλλά και η Μαίρη, χορεύτρια και φιλενάδα του μακαρίτη. Τα δυο ξαδέλφια και ο διευθυντής κληρονομούν ο καθένας το 24% της επιχείρησης και η Μαίρη το 28%, χωρίς όμως να το ξέρουν οι υπόλοιποι. Τέσσερα μερίδια για τέτοια κληρονομιά είναι μάλλον πολλά και ιδιαίτερα όταν πρόκειται για άσχετους με το επάγγελμα ανθρώπους. Κι ενώ τα ξαδέλφια προσπαθούν να βγάλουν ο ένας το μάτι του άλλου, η γοητευτική Μαίρη παριστάνει το μανεκέν, πιάνει δουλειά στον οίκο και κλέβει την καρδιά του Ερρίκου και έτσι αποκτά τον έλεγχο του οίκου…

Πρόκειται για την τελευταία κινηματογραφική εμφάνιση του Κώστα Χατζηχρήστου σε ταινία της Finos Film.

Χαρακτηριστικό στοιχείο της ταινίας είναι ότι τα μικρά φτερά πάνω στα επίμαχα σημεία του γυμνού κορμιού της Μάρθας Καραγιάννη, για ένα χορευτικό, τα κόλλησε ο ίδιος ο Γιάννης Δαλιανίδης. Κατά τη διάρκεια της σκηνής του χορευτικού, ο Κώστας Βουτσάς, ως Σωτήρης, λέει: «Πρώτη φορά βλέπω τόσο ωραίο κοτόπουλο!»

Ατάκες:

ΠΕΛΑΤΗΣ: Κάντε γρήγορα κύριε βιάζομαι!
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ (Κ. ΧΑΤΖΗΧΡΗΣΤΟΣ): Για σιγά, έχουμε έναν κανονισμό εδώ μέσα!
ΠΕΛΑΤΗΣ :Γρήγορα, παιδάκι μου, βιάζομαι σου λέω!
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ: Γρήγορα; Τι γρήγορα; Πόσο κάνουν να σου βγουν τα γένια;
ΠΕΛΑΤΗΣ: 24 ώρες!
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ: 24 ώρες κάνουν να σου βγουν τα γένια και σε δυο λεπτά θες να στα πάρω;

ΣΕΝΑΡΙΟ: Πολύβιος Βασιλειάδης, Νίκος Τσιφόρος
ΜΟΥΣΙΚΗ: ��ίμης Πλέσσας


Η ταινία προβλήθηκε στις αίθουσες το 1964 και έκοψε 250.000 εισιτήρια.

Δείτε το trailer…