Στην κατεχόμενη από τα Γερμανικά στρατεύματα Γαλλία, κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, μια κοπέλα εβραϊκής καταγωγής, η Σοσάνα, γίνεται μάρτυρας της δολοφονίας ολόκληρης της οικογένειάς της από τους Ναζί. Εκείνη, κατορθώνει να γλιτώσει και δραπετεύει στο Παρίσι, όπου αποκτά νέα ταυτότητα και ζωή ως ιδιοκτήτρια ενός μικρού κινηματογράφου.

basterds.png

Ταυτόχρονα, μια επίλεκτη ομάδα στρατιωτών, με επικεφαλής τον Υπολοχαγό Άλντο Ρέιν, αποφασίζει να εισβάλλει στη Γαλλία, και να κάνει τη ζωή των Γερμανών του Γ΄ Ράιχ κόλαση, μην αφήνοντας κανέναν ζωντανό στο πέρασμά της – και μάλιστα ασκώντας πάνω τους τα απάνθρωπα αντιεβραϊκά μέτρα των Ναζί, με στόχο την τιμωρία τους με το ίδιο νόμισμα. Γνωστοί στους εχθρούς τους ως «Μπάσταρδοι», η ομάδα του Ρέιν βρίσκει στο πρόσωπο μιας Γερμανίδας ηθοποιού μία ανέλπιστη σύμμαχο στη μάχη, που δίνει. Αλλά και η Σοσάνα, καλείται να παίξει ένα σημαντικό ρόλο στα σχέδια τους.

1.png

Η ταινία είναι remake της ταινίας του 1978 του Έντζο Καστελάρι, ο οποίος κάνει και ένα «πέρασμα» στην ταινία. O ίδιος δήλωσε: «Είναι μια τελείως διαφορετική ταινία. Είναι κάτι ολότελα φτιαγμένο από τον Κουέντιν Ταραντίνο. Δεν πρόκειται για remake. Απλά είναι κάτι, που του ενέπνευσα».


2 (640x640).jpg

> Ο Κουέντιν Ταραντίνο δούλευε πάνω στο συγκεκριμένο σενάριο για περισσότερα από 10 χρόνια.


> Όταν ρωτήθηκε για τον ανορθόγραφο τίτλο, ο σκηνοθέτης Κουέντιν Ταραντίνο απάντησε πως δεν πρόκειται ποτέ να μπει στη διαδικασία να το εξηγήσει.

4.png

> Τα γυρίσματα της ταινίας ξεκίνησαν στις 9 Οκτωβρίου του 2008 στη Γερμανία και τη Γαλλία.


> Στην ταινία πήραν μέρος περίπου 160 κασκαντέρ.

5 (640x425).jpg

> Η ταινία, που προβάλλεται αποσπασματικά εντός της ταινίας με τον υποτιθέμενο τίτλο «Η Τιμή του Έθνους», είναι σκηνοθετημένη από τον Ιλάι Ροθ και τον αδελφό του Γκάμπριελ.


> Η ταινία έκανε πρεμιέρα στο Φεστιβάλ Κανών με τον Κρίστοφ Βαλτς να κερ��ίζει το Βραβείο Καλύτερης Ανδρικής Ερμηνείας. Για την ερμηνεία του ο ηθοποιός βραβεύθηκε με Όσκαρ, Χρυσή Σφαίρα και BAFTA.


> Για τη γερμανική εκδοχή της ταινία, ο Κρίστοφ Βαλτς έκανε ο ίδιος τη μεταγλώττιση του ρόλου του.

6 (431x640).jpg

> Σε μια συζήτηση με τον Μπραντ Πιτ και τον Κουέντιν Ταραντίνο, ο Τιλ Σβάιγκερ, ο οποίος γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Γερμανία, τους αποκάλυψε ότι πάντα απέρριπτε ρόλους, που απαιτούσαν να φοράει τη στολή των Ναζί. Ο λόγος, που το δέχτηκε σε αυτή την ταινία ήταν γιατί ο ρόλος του θα σκότωνε Ναζί.

7 (459x640).jpg
ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: Κουέντιν ΤαραντίνοΠΑΙΖΟΥΝ: Μπραντ Πιτ, Ντάιαν Κρούγκερ, Κρίστοφ Βαλτς, Ντάνιελ Μπρουλ, Μέλανι Λόρεν, Ιλάι Ροθ, Τιλ Σβάιγκερ, Μίκαελ Φασμπέντερ, Μάικ Μάγιερς