​Την έβδομη εκπομπή έρευνας για την τηλεοπτική σεζόν 2015 – 2016 παρουσιάζει απόψε, 22 Μαρτίου, στις 00:15, στο Star, ο Τάσος Τέλλογλου. Τίτλος της; «Σύνορα που κλείνουν για πάντα»!

Οκτώ μήνες μετά το άνοιγμα του για εκατομμύρια πρόσφυγες και παράτυπους μετανάστες, ο βαλκανικός διάδρομος έκλεισε με απόφαση των χωρών που τον συναποτελούν, χωρίς ωστόσο να εμπλακεί η Ελλάδα στη διαδικασία της απόφασης αυτής.

Στην Ειδομένη 2.jpg
(Ο Τ. Τέλλογλου στην Ειδομένη)

Ο πρόεδρος της ΠΓΔΜ, Γκέοργκι Ιβάνωφ, που μίλησε στον Τάσο Τέλλογλου στα Σκόπια, επισημαίνει πάντως ότι «όλοι στην Ελλάδα γνώριζαν την απόφαση για το κλείσιμο των συνόρων». Τόσο ο κ. Ιβάνωφ, όσο και ο υπουργός Εξωτερικών της χώρας, Νίκολα Πόποσκι, διαβεβαίωσαν ότι όσο οι χώρες της κεντρικής Ευρώπης δεν δέχονται πρόσφυγες και μετανάστες, τα σύνορα του βόρειου γείτονά μας με την Ελλάδα, θα παραμείνουν κλειστά για όσους δεν έχουν νόμιμα χαρτιά.

προεδροςπγδμ.jpg
(Ο δημοσιογράφος με τον πρόεδρο της ΠΓΔΜ)

Ο Τάσος Τέλλογλου ταξιδεύει στην αρχή του βαλκανικού διαδρόμου, από τον Πειραιά στην Ειδομένη και από εκεί στο Ταμπάνοφτσε, στα σύνορα ΠΓΔΜ- Σερβίας, για να συναντήσει παντού εγκλωβισμένους ανθρώπους, που πιστεύουν ακόμα σε ένα θαύμα, αυτό που θα ανοίξει τα σύνορα.

Ο ΤΤ στα σύνορα της ΠΓΔΜ με τη Σερβία -2.jpg
(Στα σύνορα ΠΓΔΜ - Σερβίας)

Όπως και οι πολιτικοί έτσι και οι πρόσφυγες ξέρουν πια ότι η εποχή των γρήγορων λύσεων έχει περάσει και ετοιμάζονται για μακροχρόνια παραμονή στα σημεία ενός «μπουκαλιού», που γεμίζει από τη μία μεριά αλλά είναι κλειστό από την άλλη.

Ρεπορτάζ: Τάσος Τέλλογλου, Λάζαρος Μπέλτσιος
Κάμερα: Βασίλης Τζόκας
Σκηνοθετική επιμέλεια: Θανάσης Μίλησης
Διεύθυνση παραγωγής: Νικολέττα Γιαννακοπούλου
Οργάνωση παραγωγής: Γιώργος Βενιός

Δείτε στο βίντεο το τρέιλερ της εκπομπής!