Πολύ κοντά στον σταθμό του μετρό Μάλμπεκ στις Βρυξέλλες όπου σημειώθηκε έκρηξη σε βαγόνι, με αποτέλεσμα 20 άνθρωποι να χάσουν τη ζωή τους, βρισκόταν ο δημοσιογράφος της ΕΡΤ, Αντώνης Αλαφογιώργος, όπως ανέφερε ο ίδιος βγαίνοντας τηλεφωνικά στο Mega.

j.jpg
«Την πρώτη έκρηξη τη μάθαμε γύρω στις 08:30 εμείς στο ξενοδοχείο, καθώς φεύγαμε για το Ευρωκοινοβούλιο. Περάσαμε από το Μάλμπεκ, μετά πάνω από το σταθμό και μετά από 10 λεπτά με ένα τέταρτο μάθαμε ότι έγινε εκεί έκρηξη» ανέφερε ο δημοσιογράφος ο οποίος τόνισε: «Δεν μπορώ να πάω στο ξενοδοχείο μου. Είναι αποκλεισμένο γιατί είναι ακριβώς δίπλα στο σταθμό Σούμαν. Περιφέρομαι στα τετράγωνα και σας μεταφέρω ότι βλέπω».

Μάλιστα, περιέγραψε και το κλίμα που επικρατεί στην πρωτεύουσα του Βελγίου λέγοντας χαρακτηριστικά:

«Σειρήνες παντού, ασθενοφόρα, αστυνομία, στρατός, οπλισμένοι οι πάντες, παρατεταμένα τα καμιόνια γύρω από το Ευρωκοινοβούλιο, τα μαγαζιά κλείσανε. Τώρα άρχισε και κυκλοφορεί λίγο ο κόσμος και τα αυτοκίνητα. Υπάρχει ο βουβός τρόμος στα πρόσωπα όλων!» ανέφερε και πρόσθεσε: «Λίγοι μιλούν στο τηλέφωνό τους, βιαστικοί είναι οι περισσότεροι… Περπατούν όλοι σκυθρωποί, σκεπτικοί…»