​Μία ταινία επιστημονικής φαντασίας με τους: Λεονάρντο Ντι Κάπριο, Μαριόν Κοτιγιάρ, Έλεν Πέιτζ, Μάικλ Κέιν, και Κεν Γουατανάμπι να δίνουν ρέστα στους πρωταγωνιστικούς ρόλους θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν όσοι συντονιστούν στο Star στις 21:45.

Υπόθεση ταινίας

Ο Ντομ Κομπ είναι ένας επιδέξιος ληστής και άσσος στην επικίνδυνη «τέχνη» του να αποσπά εξομολογήσεις: μπορεί να κλέψει πολύτιμα μυστικά από τα βάθη του υποσυνείδητου τη στιγμή, που το θύμα του κοιμάται βαθιά και το πνεύμα του είναι απόλυτα ευάλωτο. Η σπάνια ικανότητα του Κομπ τον έχει καταστήσει πολύτιμο παίκτη στην επικίνδυνη σκακιέρα της εταιρικής αντικατασκοπείας αλλά και διεθνή φυγά, αφαιρώντας του ό,τι έχει αγαπήσει στη ζωή του. Ο Κομπ δέχεται μια πρόταση όμως, που μπορεί να τον εξιλεώσει. Μια τελευταία δουλειά, που μπορεί να του δώσει πίσω τη χαμένη του ζωή αρκεί να καταφέρει το αδύνατο – τη γένεση (inception). O Κομπ και η ομάδα του, που απαρτίζεται από ειδικούς, πρέπει να καταφέρουν το αντίθετο απ' ό,τι έκαναν ως τώρα. Ο στόχος τους πλέον δεν είναι να κλέψουν μια ιδέα αλλά να καλλιεργήσουν μια καινούργια. Αν τα καταφέρουν, θα σκηνοθετήσουν το τέλειο έγκλημα. Όμως ούτε οι ικανότητες, ούτε κάποιος σχεδιασμός είναι τόσο τέλειος, που μπορεί να τους διασφαλίσει ότι θα ξεφύγουν από τον πιο επικίνδυνο εχθρό τους, που δείχνει ότι έχει τη δύναμη να προβλέπει κάθε τους κίνηση. Έναν εχθρό, που μό��ο ο Κομπ θα μπορούσε να προβλέψει...

O βραβευμένος δημιουργός Κρίστοφερ Νόλαν σκηνοθετεί ένα διεθνούς κύρους cast σε μια πρωτότυπη ταινία επιστημονικής φαντασίας, που ταξιδεύει σε όλο τον πλανήτη και στον απόκρυφο και αόριστο κόσμο των ονείρων.

Η ταινία βραβεύθηκε με τέσσερα Όσκαρ στις κατηγορίες: «Καλύτερης Φωτογραφίας», «Καλύτερου Ήχου», «Καλύτερου Ηχητικού Μοντάζ», «Καλύτερων Οπτικών Εφέ» ενώ ήταν υποψήφια και για Όσκαρ «Καλύτερης Ταινίας», «Καλύτερης Μουσικής», «Καλύτερου Σεναρίου», «Καλύτερης Καλλιτεχνικής Διεύθυνσης».