Ποικίλες αντιδράσεις προκάλεσε το εξώφυλλο του «Down Town», στο οποίο celebrities ποζάρουν ως πρόσφυγες σε μια προσπάθεια περαιτέρω ευαισθητοποίησης της κοινής γνώμης. Ωστόσο, οι χρήστες των social media επικρίνουν την επιλογή του περιοδικού, την οποία, μάλιστα, μία εκ των πρωταγωνιστών, η Τάνια Τσανακλίδου, χαρακτήρισε «εμετική»!

Με τίτλο «Είμαστε Όλοι Πρόσφυγες», το περιοδικό, που φιλοξενεί ρεπορτάζ μετά από ταξίδι - αυτοψία από την Ειδομένη, έβαλε στο εξώφυλλό του τους Τάνια Τσανακλίδου, Σία Κοσιώνη, Κατερίνα Παπουτσάκη, Κατερίνα Καραβάτου, Βαγγέλη Γερμανό, Κρατερό Κατσούλη, Νίκο Μουτσινά, Δημήτρη Αλεξάνδρου και Ιβάν Σβιτάιλο να ποζάρουν ως πρόσφυγες, θέλοντας να δείξει ότι ο καθένας από εμάς θα μπορούσε να βρεθεί στη θέση των χιλιάδων ανθρώπων που ξεριζώθηκαν από τις εστίες τους και αυτή τη στιγμή είναι εγκλωβισμένοι, υπό άθλιες συνθήκες διαβίωσης, στην Ελλάδα, στην προσπάθειά τους να αρχίσουν μια καλύτερη ζωή στην Ευρώπη.

965648_CdMCKHzUsAAf5wN.jpg

Από το πρωί της Πέμπτης, οπότε και κυκλοφόρησε το τεύχος, τα σχόλια στα social media δεν έχουν τελειωμό, με το hashtag #downtown να είναι το δεύτερο δημοφιλέστερο στο Twitter, μετά το #eurovisiongr για το τραγούδι που στέλνει φέτος η Ελλάδα στην Eurovision.

Όπως έχει γράψει το star.gr, μετά και τις έντονες αντιδράσεις, με ανάρτησή της στο Facebook, η Τάνια Τσανακλίδου έκανε γνωστό πως δεν φωτογραφήθηκε για το περιοδικό, αλλά του παραχώρησε φωτογραφία της, χαρακτηρίζοντας το εξώφυλλο «εμετικό» και την ενέργειά της «βλακεία» και «λάθος».

Οι περισσότεροι χρήστες των social media, πάντως, κατακρίνουν το εξώφυλλο, όπως μπορείτε να δείτε και στα παρακάτω σχόλια, που είναι μερικά μόνο από τα εκατοντάδες που έχουν γραφτεί!

down1.jpg
down3.jpg
down4.jpg
down5.jpg
down2.jpg