Για λογοκρισία κατηγορεί την ΕΡΤ μηνιαίο περιοδικό, υποστηρίζοντας ότι αρνήθηκε να παίξει τη διαφήμισή του καθώς «αντιβαίνει στην κείμενη νομοθεσία».

Όπως αναφέρει στη σελίδα του στο Facebook το περιοδικό «UNFOLLOW», «η ΕΡΤ με μία πρωτοφανή τηλεγραφική απόφαση απαγόρεψε τη διαφήμιση του UNFOLLOW. Συγκεκριμένα η ΕΡΤ λογόκρινε το διαφημιστικό σποτ του UNFOLLOW για το τεύχος Μαρτίου που μόλις κυκλοφόρησε στα περίπτερα. Συγκεκριμένα, ειδοποιηθήκαμε ότι η διαφήμισή μας δεν μπορεί να μεταδοθεί επειδή κρίνουν ότι “αντιβαίνει στην κείμενη νομοθεσία”».

Και η ανάρτηση, στην οποία παρουσιάζεται και το επίμαχο σποτ, καταλήγει: «ρωτάμε λοιπόν: είναι αυτή η απαράδεκτη πολιτικά απόφαση, υπό αυτό το φτηνό νομικοφανές πρόσχημα, αποτέλεσμα του παραπλανημένου ζήλου δυο-τριών μεσαίων στελεχών της ΕΡΤ; Ή είναι εντολή του πολιτικού της προϊσταμένου, Νίκου Παππά; Είναι ενήμεροι ο Πρόεδρος, Διονύσης Τσακνής, και ο ��ιευθύνων Σύμβουλος, Λάμπης Ταγματάρχης; Αυτή είναι η ΕΡΤ την οποία υπερασπιστήκαμε απέναντι στο «μαύρο» της κυβέρνησης Σαμαρά; Αυτή είναι η κυβέρνηση που θα υπερασπιζόταν την ελευθερία του Τύπου και την ελευθερία της έκφρασης;».

Η καταγγελία του περιοδικού είναι το νέο επεισόδιο με πρωταγωνίστρια τη δημόσια τηλεόραση, η οποία, πριν από λίγες μέρες, προκάλεσε σάλο, παρουσιάζοντας «μαϊμού» ζωντανές συνδέσεις στο πρωινό δελτίο ειδήσεων!

546y4.jpg

Δείτε στο βίντεο το επίμαχο διαφημιστικό