​Ένα δράμα ζει Γερμανός φωτορεπόρτερ στην Ειδομένη: την ώρα που πάνω από 11.000 άνθρωποι, εξαθλιωμένοι, που κοιμούνται ακόμα και στα υγρά χωράφια, αναζητούν μία ελπίδα μπροστά στο αγκαθωτό συρματόπλεγμα, οι φωνές των παιδιών του… έχουν πάρει τα αυτιά!

«Καλημέρα από την Ειδομένη. Δεν υπάρχει τίποτα πιο ενοχλητικό από ένα σωρό παιδιά να φωνάζουν δυνατά στις 7 το πρωί. Ούτε καν το κρύο», έγραψε, το πρωί της Πέμπτης, στο Twitter του, ο Φίλιπ Μπρόι.

ΙΜΙΣΙ.jpg

Τι κι αν ο ίδιος ζει από κοντά το δράμα των προσφύγων εδώ και περίπου ένα μήνα, αφού τους έχει ακολουθήσει με την κάμερά του, από τα νησιά του Αιγαίου, μέχρι τα (κλειστά) σύνορα με την ΠΓΔΜ;

Τι κι αν βλέπει με τα ίδια του τα μάτια και «ανεβάζει» στο Ίντερνετ όσα αντιμετωπίζουν καθημερινά χιλιάδες ψυχές, όλων των ηλικιών, που «ξεριζώθηκαν» από τις εστίες τους λόγω του πολέμου;

Ο κ. Μπρόι δεν αντέχει τη… φασαρία που κάνουν οι παιδικές φωνές!

breu.jpg
(Μερικές από τις συγκλονιστικές εικόνες στην Ειδομένη που ο ίδιος έχει τραβήξει και δημοσιεύσει)

Όπως ήταν αναμενόμενο, το σχόλιο του Γερμανού φωτορεπόρτερ, το οποίο στη συνέχεια διέγραψε αλλά είχε ήδη αρχίσει να κάνει το γύρο του Ίντερνετ, προκάλεσε κατακραυγή και ο ίδιος ζήτησε συγγνώμη. «Συγγνώμη για αυτό που είπα νωρίτερα το πρωί για τα παιδιά. Εγώ και η οικογένειά μου από τη Συρία είχαμε μία δύσκολη νύχτα και δεν κοιμηθήκαμε σχεδόν καθόλου», ανέφερε σε νέο tweet.

Αμάν κι αυτά τα προσφυγόπουλα!
Κοιμήθηκαν στα ζεστά και βγήκαν, ορεξάτα, από τις σκηνές και τους υπνόσακους, πρωί - πρωί κι άρχισαν να φωνάζουν…

IMΣ3.jpg

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

- Ειδο-μένει: Πάνω από 23.000 εγκλωβισμένοι - Πιάνονται στα χέρια για ένα σάντουιτς!

- Τσίπρας: Δε θα γίνουμε αποθήκη ψυχών. Θα αναλάβουμε μόνο όσους πρόσφυγες μας αναλογούν