​Με πανηγυρικό δελτίο Τύπου ανακοίνωνε προ ημερών η ΕΡΤ την προβολή ενός ωριαίου δελτίου ειδήσεων, «του πρώτου σε όλη την ελληνική τηλεόραση» όπως σημείωνε, στις 6 το πρωί. Μόνο που το δελτίο πασάρει ως ζωντανές συνδέσεις που έγιναν… το προηγούμενο βράδυ, κορο��δεύοντας ξεκάθαρα, τόσο το κοινό της δημόσιας τηλεόρασης, όσο και όλους τους φορολογούμενους από τους οποίους αντλεί τους πόρους της.

Όπως αναφέρει το zappit, στο πρωινό δελτίο της 26ης Ιανουαρίου, η Μαριάννα Πετράκη μας πληροφορεί πως «ο Γιάννης Φασουλάς θα μας δώσει το ρεπορτάζ από το κυβερνητικό στρατόπεδο». Αφού παρακολουθούμε τον δημοσιογράφο, με μπορντό γραβάτα από την αίθουσα σύνταξης, στη συνέχεια, η παρουσιάστρια δίνει πάσα στον Γιάννη Τρουπή για να μεταφέρει τηλεφωνικά τα νέα από το στρατόπεδο της αντιπολίτευσης.

Με την ίδια γραβάτα και λέγοντας ακριβώς τα ίδια λόγια, ο Γιάννης Φασουλάς βγήκε το προηγούμενο βράδ��, 25 Ιανουαρίου, στο βραδινό κεντρικό δελτίο ειδήσεων, με τον Πάνο Χαρίτο, ενώ ίδια και απαράλλαχτα ήταν και τα λεγόμενα του Γιάννη Τρουπή!

Η… σύμπτωση μεταξύ πρωινού και βραδινού δελτίου έχει και συνέχεια! Στις 21 Φεβρουαρίου, η Ευριδίκη Χάτζιου καλησπερίζει τον Γιάννη Φασουλά, ο οποίος ξεκινά με την ανακοίνωση της Όλγας Γεροβασίλη για την εκπροσώπηση των αγροτών και συνεχίζει με το μήνυμα που στέλνει η κυβέρνηση στους αγρότες. Το επόμενο πρωί, η Αλεξάνδρα Δουβαρά προλογίζει το ίδιο θέμα, δίνει πάσα στον Γιάννη Φασουλά λέγοντας το όνομά του και εκείνος, ως δια μαγείας, κάνει μέχρι και τα ίδια σαρδάμ με το προηγούμενο βράδυ! Βέβαια, με τη βοήθεια του μοντάζ, αντιστρέφεται η σειρά των όσων λέει ο δημοσιογράφος, οπότε ακούμε πρώτο το μήνυμα της κυβέρνησης και έπειτα τις δηλώσεις Γεροβασίλη. Για να ολοκληρωθεί η… (ψευδ)αίσθηση του ζωντανού, στο τέλος, η Αλεξάνδρα Δουβαρά ευχαριστεί τον Γιάννη Φασουλά, ο οποίος, το πιο πιθανό, ήταν εκείνη την ώρα να κοιμόταν στο κρεβάτι του...

Και έχει και συνέχεια! Στις 22 Φεβρουαρίου, ο Πάνος Χαρίτος καλησπερίζει από την αίθουσα σύνταξης τον Γιώργο Γεραφέντη για το θέμα της Πόλας Ρούπα. Το επόμενο πρωί, η Αλεξάνδρα Δουβαρά καλημερίζει τον ίδιο δημοσιογράφο, για το ίδιο ρεπορτάζ. Ούτε τον χαιρετισμό δεν ανταποδίδει ο… αγενής ρεπόρτερ και μπαίνει αμέσως στο θέμα, ενώ η λέξη «ΤΩΡΑ», με κεφαλαία, τονίζει ότι η σύνδεση είναι απευθείας. Μόνο που σε κάποιο σημείο ακούγεται ένα… «μάλιστα» από τον ��άνο Χαρίτο, ο οποίος, φυσικά, δεν πέρασε από το πλατό εκείνη τη στιγμή! Παρόλα αυτά, η Αλεξάνδρα Δουβαρά κλείνει το θέμα λέγοντας «ευχαριστούμε Γιώργο», ευχαριστώντας τον ρεπόρτερ που εκείνη την ώρα ήταν στο κρεβάτι του, αλλά χάρη στα «μαγικά» της ΕΡΤ κατόρθωσε να βρίσκεται και ζωντανά (ο Θεός να το κάνει) στο δελτίο.

Δείτε στα βίντεο τις μαϊμού live συνδέσεις και τις αυθεντικές