Η χαμηλότερη των τελευταίων οχτώ ετών ήταν η τηλεθέαση που σημείωσαν τα φετινά Όσκαρ!

Ο παρουσιαστής Κρις Ροκ, παρά τον ντόρο για την απουσία μαύρων υποψηφίων και τα αιχμηρά του σχόλια σχόλια, δεν κατάφερε να κρατήσει στις οθόνες το κοινό καθώς, σύμφωνα με στοιχεία που δόθηκαν στη δημοσιότητα από το τηλεοπτικό δίκτυο ABC, την τελετή της Κυριακής, στην οποία θριάμβευσαν το «Spotlight» και το «The Revenant», παρακολούθησαν 34,3 εκατομμύρια τηλεθεατές.

290216080231_1616.jpg
Πέρυσι τα Όσκαρ με οικοδεσπότη τον Νιλ Πάτρικ Χάρις στα οποία βραβεύτηκε η ταινία «Birdman» απόλαυσαν 37,3 εκατομμύρια τηλεθεατές.

Σημειώνεται πως η χρονιά που η τηλεθέαση των Όσκαρ έπιασε «κόκκινο» (43,7 εκατομμύρια θεατές) ήταν το 2014 με την ταινία «20 χρόνια Σκλάβος» και παρουσιάστρια την Έλεν Ντε Τζένερις.

290216080232_2490.jpg

Ο ηγέτης για τα δικαιώματα των Αφροαμερικανών Αλ Σάρπτον έσπευσε να δηλώσει ότι η χαμηλή τηλεθέαση οφείλεται στην έκκληση του ιδίου για μποϊκοτάζ της τελετής απονομής, εξαιτίας των λευκών υποψηφιοτήτων.

«Κάποιος θα μπορούσε να υποθέσει ότι ήμασταν αποτελεσματικοί και ότι σε εμάς οφείλεται μέρος της μείωσης (της τηλεθέασης)» σημείωσε σε ανακοίνωσή του ο Σάρπτον.

«Και όσοι κορόιδευαν την ιδέα της μη παρακολούθησης της τελετής, φαίνεται ότι το αστείο ήταν εις βάρος τους» τόνισε.

Δείτε παρακάτω στοιχεία που συγκέντρωσε τ�� deadline για την τηλεθέαση της τελευταίας 15ετίας

oscars_stats.jpg