Χωρίς τη διεξαγωγή πρόχειρου διαγωνισμού, όπως επιβάλλει η νομοθεσία, αλλά με απευθείας ανάθεση και κόστος 20.000 επιλέχθηκε το Ινστιτούτο της Φλωρεντίας για να κάνει τη μελέτη σχετικά με τις τηλεοπτικές άδειες.

Όπως αποκαλύπτει μάλιστα το liberal.gr:

-Δεν έγινε κανένας διαγωνισμός
-προσφορές από εξειδικευμένα πανεπιστημιακά ιδρύματα δεν ζητήθηκαν,
-ουδεμία οικονομική διαπραγμάτευση επετεύχθη

Η μελέτη αυτή αποτελεί -πλέον- νομικό κείμενο μιας και είναι αναπόσπαστο μέρος της αιτιολογικής έκθεσης του νόμου Παππά, βάσει του οποίου εκχωρούνται μόλις 4 τηλεοπτικές άδειες. Μια μελέτη που καταρρίπτεται από διακριμένους επιστήμονες.

Την ίδια στιγμή, ο υπουργός Μεταφορών Χρήστος Σπίρτζης διαψεύδει εαυτόν και αλλήλους στην κυβέρνηση, αφού σήμερα προαναγγέλλει πως θα δημοπρατηθούν, μετά τις 4 άδειες γενικού περιεχομένου πανελλαδικής εμβέλειας και θεματικές άδειες πανελλαδικής εμβέλειας. Και το ερώτημα είναι τελικά το φάσμα δεν χωράει μόνο τέσσερις άδειες όπως έλεγαν μέχρι σήμερα;

«Έχουμε κάνει μια πολύ καλή προετοιμασία, οι υπηρεσίες δίνουν μάχη να ετοιμάσουν τους όρους και τα τεύχη του διαγωνισμού, γίνεται η τελευταία ανάγνωση των προδιαγραφών και στη συνέχεια θα προκηρυχθεί ο διαγωνισμός για μια-μια άδεια ξεχωριστά» αναφέρει ο κ. Σπίρτζης.

Αίσθηση προκαλεί πάντως και η αποστροφή του υπουργού πως ανεξάρτητα από τυχόν νομικά κωλύματα από προσφυγές, η κυβέρνηση δεν πρόκειται να σταματήσει.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Σπίρτζης: «Εντός του Μαρτίου η προκήρυξη του διαγωνισμού για τις τηλεοπτικές άδειες»

Απόφαση του ΣτΕ που τινάζει στον αέρα το νόμο Παππά για τις τηλεοπτικές άδειες

Η απόφαση για το κλείσιμο 4 καναλιών έχει σοβαρές ατέλειες