​Για «δημιουργία φανταστικών εχθρών» και «μισή αλήθεια», κάνουν λόγο πηγές της Ένωσης Ιδιωτικών Τηλεοπτικών Σταθμών Εθν��κής Εμβέλειας (ΕΙΤΗΣΕΕ), σχολιάζοντας τα λεγόμενα του υπουργού Υποδομών και Δικτύων, Χρ. Σπίρτζη, για τις τηλεοπτικές άδειες.

Παρά τις επίμονες ερωτήσεις των δημοσιογράφων, ο κ. Σπίρτζης απέφυγε να απαντήσει πώς η κυβέρνηση κατέληξε στον αριθμό των τεσσάρων αδειών και… πέταξε την μπάλα στην εξέδρα.

«Για μία ακόμα φορά, ο Υπουργός Υποδομών και Δικτύων, Χρ. Σπίρτζης, επέλεξε να δημιουργήσει φανταστικούς εχθρούς που δήθεν τον πολεμούν και να κάνει γενικόλογες επιθέσεις, για να μην δώσει έστω μία απάντηση στα θέματα που επανειλημμένως έχουν τεθεί:

Πόσες άδειες εθνικής εμβέλειας σκοπεύει η Κυβέρνηση να δώσει συνολικά και πότε;

Σκοπεύει να δώσει στη συνέχεια άδειες θεματικού περιεχομένου εθνικής εμβέλειας - και πότε;

Αντίστοιχα, πόσες άδειες και τι κατηγοριών θα δημοπρατηθούν (και πότε;) ανά περιφέρεια;

Πώς μπορεί ένας επιχειρηματίας να λάβει μέρος σε ένα πλειοδοτικό διαγωνισμό χωρίς να γνωρίζει πόσες άδειες θα δοθούν συνολικά;», σχολιάζουν πηγές της ΕΙΤΗΣΕΕ.

Όπως επισημαίνουν οι ίδιες πηγές, με τη συνέντευξή του, το Σάββατο, ο κ. Σπίρτζης «αποκάλυψε με την αδυναμία του να δώσει ένα σαφές ολοκληρωμένο πλάνο για τις τηλεοπτικές άδειες κι ότι το μόνο σχέδιο που έχει η Κυβέρνηση είναι να ελέγξει τους τηλεοπτικούς σταθμούς και να καταργήσει την πολυφωνία, τον πλουραλισμό των απόψεων και τους κανόνες λειτουργίας μιας ελεύθερης αγοράς».

«Θα περίμενε κανείς από ένα Υπουργό που εκπροσωπεί την Κυβέρνηση της Αριστεράς να μην απαξιώνει τους εργαζόμενους, έστω κι αν αυτοί εργάζονται στα κανάλια που με κάθε σχόλιο του δείχνει πόσο αντιπαθεί κι αντιμάχεται», καταλήγουν οι ίδιες πηγές.