Σε ηλικία 71 ετών, μετά από μακρά και σκληρή μάχη με τον καρκίνο, έφυγε από τη ζωή ο πολυβραβευμένος σκιτσογράφος Γιάννης Καλαϊτζής.

Ο Γιάννης Καλαΐτζής γεννήθηκε στις 11 Νοεμβρίου του 1945, ήταν μέλος της λέσχης γελοιογράφων της ΕΣΗΕΑ και είχε εκλεγεί σε συνέδρ��α της ΠΟΕΣΥ.

Είχε συνεργαστεί -μεταξύ άλλων- με την «Αυγή», την «Ελευθεροτυπία», το «Βαβέλ», το «Αντί», τον «Σχολιαστή» και την «Εφημερίδα των Συντακτών» (με την οποία συνεργαζόταν τον τελευταίο καιρό) και υπήρξε ένας από τους κύριους συντελεστές του περιοδικού «Γαλέρα», του οποίου υπήρξε διευθυντής μέχρι το 2010 που έκλεισε.

Το 1976 σχεδίασε τα σκηνικά και τα κοστούμια για την ταινία του Παντελή Βούλγαρη Happy Day, ενώ εξέδωσε και τα άλμπουμ: Τσιγγάνικη ορχήστρα, Το μαύρο είδωλο της Αφροδίτης, Τυφών, Γιαταλεφτά Νοέμβρη, 2000 στα 4.

kalaitzis-skitso.jpg
Στο συλλυπητήριο μήνυμά της η Εφημερίδα των Συντακτών τόνισε: «Χάσαμε ένα συνάδελφο, ένα σπουδαίο καλλιτέχνη και έναν από τους θερμότερους θιασώτες του συνεταιρισμού της Εφημερίδας των Συντακτών. Απ' όλους μας, καλό του ταξίδι!».