Στο «χώσιμο» του Παύλου Κοντογιαννίδη, ο οποίος βγήκε και είπε πως του κουτσούρευαν ή του έκοβαν σκηνές στις «Τρίχες», απάντησε ο Αλέξανδρος Ρήγας.

Ο σεναριογράφος-σκηνοθέτης, πήρε για ακόμα μια φορά πάνω του την ευθύνη για την παταγώδη αποτυχία του σίριαλ, σφάζοντας με το γάντι τον Παύλο Κοντογιαννίδη:

«Εξαρχής πάει στραβά γιατί αυτός που το έφτιαξε, δηλαδή εγώ, έκανε λάθος. Είχα όλη την βοήθεια, απλά αυτό που γράψαμε με τον Δημήτρη, δεν αφορούσε. Ο τρόπος που το γύρισα εγώ ή οδήγησα τους ηθοποιούς, ήταν λάθος. Ήταν μια κακή αντίληψη δικιά μου, σε σχέση με αυτό που έφτιαχνα εκείνη την στιγμή. Σε καμία περίπτωση δεν πιστεύω ότι φταίνε οι ηθοποιοί γι΄αυτό. Από την στιγμή που οι ηθοποιοί είναι επιλογές σου και κάνουν αυτό που τους ζητάς –ως σκηνοθέτης μιλάω τώρα- δεν φταίνει οι ηθοποιοί. Είμαστε πολλοί που δουλεύουμε, αλλά ο μαέστρος βάζει την σφραγίδα και οφείλει να διευθύνει καλά την ορχήστρα, από την στιγμή που η ορχήστρα είναι επιλογή του» είπε ο Αλέξανδρος Ρήγας, κάνοντας την αυτοκριτική του.

Αναφερόμενος στα όσα είπε για εκείνον ο κωμικός ηθοποιός, ο Αλέξανδρος Ρήγας ήταν… χείμαρρος:

«Μπορώ να πω πολλά γι΄αυτό, μπορώ να πω λίγα, μπορώ να μην πω και τίποτα. Δεν με στεναχώρησε, απλά το θεωρώ λίγο –όταν είσαι σε μια δουλειά γιατί είναι η πολλοστή φορά που ο Παύλος βγήκε στα ΜΜΕ για την συγκεκριμένη δουλειά- άκομψο να μιλάς για συνεργάτες σου αρνητικά. Δεν λέω να μην κρίνεις την δουλειά, έχεις κάθε δικαίωμα να την κρίνεις και να μην σου αρέσει κιόλας, έτσι κι αλλιώς ήταν μια δουλειά που δεν άρεσε σε κανέναν. Το θεωρώ άκομψο, θεωρώ ότι ξεφεύγει από αυτό που λέμε όρια κοσμικής αξιοπρέπειας και πιστεύω ότι ο Παύλος αδικεί τον εαυτό του με τέτοιου είδους δηλώσεις. Δεν του αξίζει. Είναι ένας εξαίρετος ηθοποιός, και λίγο αδικεί τον εαυτό του».

Και συνέχισε λέγοντας ότι «καμιά φορά υπάρχει στο χώρο μας μια ειδική κατηγορία πολύ ταλαντούχων ηθοποιών –σε αυτή την κατηγορία ανήκει και ο Παύλος» που η ζωή, η τύχη, οι συγκυρίες, το σύστημα, ο θεός που μας μισεί ενώ θεωρούσαν ότι μπορούν να είναι μαρκίζα, δεν έγιναν ποτέ. Αυτό λοιπόν δημιουργεί μια πίκρα. Όταν δηλαδή θεωρείς ότι έχεις όλα τα προσόντα να είσαι πρώτη γραμμή αλλά δεν είσαι, σου δηλητηριάζει λίγο την ψυχή καμιά φορά. Σε αυτό υπάρχουν δυο υποσύνολα: Οι ηθοποιοί που το διαχειρίζονται με μια αξιοπρέπεια και συμβιβάζονται πολύ γλυκά με αυτό κερδίζοντας τον σεβασμό του κοινού και του συναφιού. Υπάρχουν άλλοι ηθοποιοί που το ίδιο πράγμα το διαχειρίζονται με έναν άκομψο τρόπο και μια πικρία που βγάζουν, αδικώντας τον εαυτό τους. Εκεί συγκαταλέγω τον Παύλο, αλλά δυστυχώς, γιατί πραγματικά δεν του αξίζει. Δεν πιστεύω ότι το κάνει συνειδητά! Από την άλλη, καθώς τα χρόνια περνάνε οι αντοχές κάθε ανθρώπου και ειδικά του ηθοποιού μειώνονται. Για να είσαι πρωταγωνιστής όπως ήταν η Ανδρίτσου στη σειρά, δεν χρειάζεται μόνο να έχεις ταλέντο και να είσαι συνεπής, ή να σε αγαπά το κοινό, αλλά ένα πολύ βασικό πράγμα είναι πρακτικά να μπορείς να ανταπεξέλθεις στη δυσκολία ενός γυρίσματος, κοινώς να βγάζεις σελίδες γιατί κάποια κανάλια πληρώνουν και κάποιοι επιχειρηματίες μπαίνουν μέσα. Δηλαδή όταν έχεις πρακτικές δυσκολίες ως ηθοποιός να ανταπεξέλθεις σε ένα μεγάλο κείμενο, αυτόματα ο παραγωγός-σεναριογράφος-σκηνοθέτης, θα αναγκαστεί εκ των πραγμάτων αυτό το πράγμα να το μειώσει και να το περιχαρακώσει».

ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO.