Τέλος στη φημολογία των τελευταίων ημερών για τον εκπρόσωπό μας στη Eurovision έβαλε η ΕΡΤ, ανακοινώνοντας επίσημα το συγκρότημα που θα πάει τον Μάιο στη Στοκχόλμη! Βέβαια, αυτό που έκαναν οι ιθύνοντες της δημόσιας τηλεόρασης ήταν να... αλλάξουν τη σύνθεση και το όνομα του συγκροτήματος που είχε διαρρεύσει.

Για πρώτη φορά μετά από 12 χρόνια (μετά τον Σάκη Ρουβά και το «Shake It»), η δημόσια τηλεόραση κάνει απευθείας ανάθεση (δεν θα γίνει, δηλαδή, ελληνικός τελικός όπως είχαμε συνηθίσει τα προηγούμενα χρόνια) στο συγκρότημα Argo.

Το συγκρότημα αποτελούν η Χριστίνα Λαχανά (τραγούδι), η Μαρία Βενετικίδου (φωνητικά), ο Βλαδίμηρος Σοφιανίδης (τραγούδι), ο Κώστας Τοπού��ης (ποντιακή λύρα), ο Ηλίας Κεσίδης (φωνητικά – κρουστά) και ο Αλέκος Παπαδόπουλος (νταούλι).

Ουσιαστικά, πρόκειται για το συγκρότημα Europond, το όνομα του οποίου είχε διαρρεύσει, ωστόσο, έγιναν αλλαγές στη σύνθεσή του και την ονομασία του.

Σύντομα η ΕΡΤ θα παρουσιάσει το τραγούδι που θα μας εκπροσωπήσει στον διαγωνισμό, καθώς και τους συντελεστές του.

Όπως έχει γράψει το star.gr, η Ελλάδα έχει κληρωθεί να διαγωνιστεί στον α’ ημιτελικό της φετινής διοργάνωσης, στις 10 Μαΐου, ενώ ο τελικός θα διεξαχθεί στις 14 του μήνα.