​Την αντίθεσή τους στο ασφαλιστικό που προωθεί η κυβέρνηση εκφράζουν με 24ωρη απεργία και συγκέντρωση έξω από το Υπουργείο Εργασίας οι δημοσιογράφοι και οι εργαζόμενοι στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης.

mme3.jpg

Όπως έχει γράψει το star.gr, οι εργαζόμενοι στα Μέσα Ενημέρωσης μετέχουν στη γενική απεργία της Πέμπτης που έχουν εξαγγείλει ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ, ωστόσο, κατόπιν αιτήματος για την κάλυψη των απεργιακών κινητοποιήσεων και συλλαλητηρίων σε όλη τη χώρα, η κινητοποίηση πραγματοποιείται από τις 06:00 σήμερα, Τετάρτη.

mme2.jpg

Εκατοντάδες δημοσιογράφοι, τεχνικοί, φωτορεπόρτερ και μέλη του διοικητικού προσωπικού, από δημόσια και ιδιωτικά ΜΜΕ, συγκεντρώθηκαν στις 12:00 στο Υπουργείο Εργασίας, κρατώντας πανό και φωνάζοντας συνθήματα κατά των ρυθμίσεων Κατρούγκαλου.

mme4.jpg

Στη σχετική με την απεργία ανακοίνωση, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Συντακτών (ΠΟΕΣΥ) τονίζει ότι οι εργαζόμενοι στα ΜΜΕ απαιτούν τη διατήρηση του ΕΤΑΠ-ΜΜΕ ως ανεξάρτητου, ενιαίου και αυτοτελούς Ταμείου, με ένταξη στην ασφάλισή του όλων των κατηγοριών εργαζομένων και τη διασφάλιση του αγγελιοσήμου ως πόρου χρηματοδότησης των Ταμείων, με επέκτασή του στα διαδικτυακά ΜΜΕ.

mme1.jpg

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

- ΠΑΡΑΛΥΕΙ η χώρα την Πέμπτη: Ποιοι ΑΠΕΡΓΟΥΝ και πως θα κινηθούν τα μέσα μεταφοράς