​Για «επιδημία nonpapers και διαρροών» κάνει λόγο η ΕΣΗΕΑ, σχολιάζοντας τις πληροφορίες που είδαν το φως της δημοσιότητας για τις διαδοχικές συναντήσεις του υπουργού Επικρατείας, Νίκου Παππά και εκπροσώπων εργαζομένων στα ΜΜΕ, μετά από πρωτοβουλία του ίδιου.

Όπως έχει γράψει το star.gr, ο κ. Παππάς είχε συνομιλίες με την Ένωση Τεχνικών Ιδιωτικής Τηλεόρασης (ΕΤΙΤΑ), τη διοίκηση της Ένωσης Ενημερωτικών Τηλεοράσεων Ε��ληνικής Περιφέρειας (ΕΕΤΕΠ) και με τη διοίκηση της Ένωσης Εταιρειών Διαφήμισης και Επικοινωνίας Ελλάδος (ΕΕΔΕ).

«Δεν παίρνουμε… άδεια από κανέναν», τιτλοφορείται η ανακοίνωση της ΕΣΗΕΑ, που, μεταξύ άλλων, αναφέρει; «το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ καταδικάζει ομόφωνα την πρακτική των non papers, η οποία μόνο την ενημέρωση δεν υπηρετεί και αποφάσισε να καλέσει την Κυβέρνηση και τα κόμματα που την υιοθετούν, να εγκαταλείψουν αυτές τις τακτικές, που οδηγούν σε κατευθύνσεις παραπληροφόρησης, όταν μάλιστα δε γνωστοποιείται η προέλευση των μηνυμάτων».

Σχετικά με το ζήτημα της αδειοδότησης των τηλεοπτικών σταθμών, το θέμα, δηλαδή, για το οποίο ο κ. Παππάς προκάλεσε τις συναντήσεις, η ΕΣΗΕΑ αναφέρει

«1. Είναι πάγιο το αίτημα της ελληνικής κοινωνίας και του δημοσιογραφικού κόσμου κατά της συγκέντρωσης των ΜΜΕ και κατά της διαπλοκής με οικονομικά, τραπεζικά και πολιτικά συμφέροντα.
2. Η Κυβέρνηση οφείλει να αποδείξει ότι είναι μαζί με τους εργαζόμενους απέναντι σε κάθε μορφή διαπλοκής.
3. Απαιτεί πλή��η διαφάνεια σ��α οικονομικά και το ιδιοκτησιακό καθεστώς των ΜΜΕ.
4. Διασφάλιση των θέσεων εργασίας και των εργασιακών σχέσεων με Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας».

Καλώντας τους δημοσιογράφους να δώσουν το «παρών» στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας, σήμερα, στις 12:00, στο υπουργείο Εργασίας, η ανακοίνωση καταλήγει: «η ΕΣΗΕΑ και ο κλάδος καταγράφουν με ιδιαίτερο ενδιαφέρον τις διακριτικές συναντήσεις και υπόγειες διαδρομές, προσώπων και φορέων, που σε αυτές τις κρίσιμες ώρες, μόνο τη δυναμική του κοινωνικού μετώπου δεν υπηρετούν. Το ασφαλιστικό έκτρωμα Κατρούγκαλου κάνει μόνο χατίρια στη διαπλοκή».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

- Νέα απεργία τω�� δημοσιογράφων στις 3 Φεβρουαρίου κατόπιν αιτήματος της ΓΣΕΕ